Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Sultanahmet’te yaralanan Peruludan ‘Türkiye’ye teşekkür

        Nihat ULUDAĞ-Yusuf DOĞAN / GAZETE HABERTÜRK

        İstanbulSultanahmet’te 11 Almanya vatandaşınınhayatını kaybettiği ‘canlı bomba’ saldırısındasol bacağından yaralanan Ürdün asıllı Peru vatandaşı Daniela Bisan Remawi’nin iyileştiği ve Ürdün’deki ailesinin yanına gittiği öğrenildi.

        Saldırının ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere tarafından Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ziyaret edilen üniversite öğrencisi Remawi’nin, bacağındaki şarapnel parçaları temizlenip tedavisi tamamlandıktan sonra İstanbul’a yanına geldiği Türk arkadaşı Ö.B.’nin Mecidiyeköy’deki evinde 2 gün daha dinlendiği belirtildi. Remawi, sosyal medyada Türkiye ile ilgili bir ‘teşekkür’ mesajı paylaştı.

        "ŞU AN DAHA İYİYİM"DEDİ

        Peru’daki İnkalardan kalan antik kent Maçhu Picchu’da çektirdiği fotoğrafın altına genç kız şu mesajı yazdı: “İstanbul’da bir trajedi yaşandı. Tanrı’ya şükrediyorum bana ikinci bir şans verdi ve yoluma güzel insanlar çıkardı. Hastane görevlilerine çok teşekkür ediyorum. Yaralarımı iyileştirmek için çok çalıştılar. Kalbini ve desteğini esirgemeyen Türkiye ve Peru hükümetlerine teşekkür ederim. Özel bir teşekkür Ö.’ye...” HABERTÜRK’ün de ulaştığı Remawi, “Şu an daha iyiyim, ilginiz için teşekkür ederim” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ