Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu "Ben üç evladım yaralandık"

        Esed rejimi güçlerinin Rusya'nın desteğiyle sürdürdüğü saldırılarda bombalanan evlerinde çıkan yangında vücutlarında ağır yanıklar oluşan Suriyeli anne ve oğlu, şifayı Türkiye'de arıyor.

        İç savaşın devam ettiği Suriye'de, Rusya'nın hava destekli bombardımanıyla ilerleyen rejim güçleri, çok sayıda ailenin hayatını adeta kabusa çevirdi. Suriyeli Kaha ailesinin hayatı da Esed rejimi güçlerinin Rusya destekli sürdürdüğü saldırılarla altüst oldu.

        Humus kentine 3,5 ay önce düzenlenen saldırılarda evlerine bomba isabet eden ve çıkan yangında vücutlarında yanıklar oluşan 37 yaşındaki Vefa Taha Kaha ile 12 yaşındaki oğlu İbrahim Carallah, tedavi olmak için Türkiye'ye geldi.

        "BEN VE ÜÇ EVLADIM YARALANDIK"

        Anne Kaha, rejim güçlerinin saldırılarına sonuna kadar direndiklerini ancak Rusya'nın desteği sonrası saldırıların daha da şiddetlendiğini ifade etti.

        Suriye'de Rusya'nın attığı bombaların hedefi olduklarını, bu saldırıda kendisi dahil üç çocuğunun yandığını anlatan Kaha, şöyle devam etti:

        "Yaklaşık 3,5 ay önce Rus savaş uçaklarının beldemize saldırısı oldu. Olayda ben ve üç evladım yaralandık. Vücutlarımızın büyük bölümü yandı. Suriye'de sağlık merkezlerinde tedavi şansımız kısıtlı olduğu için çareyi Türkiye'ye gelmekte bulduk. İki evladımın durumu bize göre biraz daha iyi olduğu için onlar Suriye'de kaldı. 12 yaşındaki oğlum ve ben, Hatay'ın Reyhanlı ilçesine geldik."

        Yüzü, elleri ve kollarında ağır yanıklar olan anne Kaha, Reyhanlı'da kardeşinin yanında kaldığını belirtti. Tedavilerine başlandığına işaret eden Kaha, bir an önce sağlığına kavuşup diğer çocuklarının yanına dönmeyi umut ettiğini söyledi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ