Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Almanya’da Federal Parlamento sığınmacılara yönelik önlemleri sertleştiren II. Sığınmacı Paketini onayladı

        Almanya’da Federal Parlamento uzun süredir tartışılan ve sığınmacılara yönelik önlemleri sertleştiren II. Sığınmacı Paketini onayladı.

        Parlamento’da bugün görüşülen pakete 429 milletvekili evet, 147 milletvekili hayır oyu kullanırken, 4 vekil çekimser kaldı.

        Kabul edilen yeni sığınmacı yasasının önemli başlıkları şöyle:

        - Güvenli ülke olarak kabul edilen ülkelerden gelen sığınmacılar ayrı bir kampta tutulacak. Bunların işlemleri kısa sürede tamamlanarak, hızlı bir şekilde geri gönderilmeleri sağlanacak.

        - Bu kamplarda kalan sığınmacılar, bağlı bulundukları yabancılar dairesinin sorumluluk alanı dışına çıkamayacak. Çıkmaları durumunda yardımlar kesilecek ve sığınma başvuruları hemen durdurulacak.

        - İkinci derecede sığınma hakkı elde edenler iki yıl boyunca aile bireylerini yanlarına alamayacak.

        - İstisnai olarak Suriye’den gelen sığınmacılar, Türkiye, Ürdün ya da Lübnan’daki kamplarda bulunan aile bireylerini alabilecek. Ancak bunun için Türkiye ile AB arasında üzerinde anlaşılan kontenjan uygulamasının yürürlüğe girmesi gerekecek.

        - Sığınma hakkı elde eden ve uyum kurslarına katılacak olanlar aylık 10 euro katkı payı ödeyecek.

        - Sınır dışı işlemleri kolaylaştırılacak. Sıradan sağlık raporlarıyla sınır dışı işlemi engellenemeyecek. Sadece ciddi hastalıklar ve rahatsızlıklar nedeniyle sınır dışı işlemi ertelenebilecek.

        - Evrak eksikliği nedeniyle yapılamayan sınır dışı işlemlerinin yapılabilmesi için eksik olan evraklar hızlıca temin edilecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ