Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya En eski Müslüman mezarı bulundu
        1

        Arkeologlar, Avrupa'nın en eski Müslüman mezarının 8. yüzyıla ait olduğu ve Fransa'nın Nimes kentinde bulunduğunu duyurdu. Yan yana gömülmüş 3 erkek bedeninin yönünün Kabe'ye dönük olduğu kaydedildi.

        2

        Akademik makale dergisi Plus One'de yayımlanan araştırmada, Avrupa'daki en eski Müslüman mezarlığının 8. yüzyıla ait olduğu ve Fransa'nın Nimes kentinde keşfedildiği duyuruldu.

        3

        Araştırmada, yan yana gömülmüş 3 erkek bedeninin yönünün Müslümanların kıblesi kabul edilen Kabe'ye dönük olduğu kaydedilirken yapılan radyo karbon testleriyle de kemiklerin Kuzey Afrika kökenli insanlara ait olduğu belirlendi.

        4

        Araştırmacılar, Berberi olduğu tahmin edilen 20'li, 30'lu ve 50'li yaşlardaki 3 bedenin sahiplerinin, 7 ila 9. yüzyıl arası Arap ordusuna katılarak Avrupa'ya geldiği görüşünde.

        5

        Mezarlar, Nimes'de 2006'da bir inşaat çalışması sırasında tesadüfen keşfedilmiş ve ardından uzun bir araştırma başlamıştı.

        6

        Yapılan testlerin yanı sıra naaşların sağ tarafa yatırılarak Kabe'ye doğru gömülmüş olması, ölenlerin Müslüman olduğunu ortaya çıkardı.