Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Danimarka'da belediye yeni doğan bebeğini Türk ailenin elinden aldı

        Hüseyin ŞENTÜRK / GAZETE HABERTÜRK

        Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da belediye, Türk kökenli göçmen İbrahim Ümmügülsüm Öztürk çiftinin yeni doğan bebekleri Mikail Karahan’a el koydu. Kentte büyük tartışma yaratan olay, 29 yaşındaki Ümmügülsüm Öztürk’ün hamileliğinin 6. ayında kontrol için hastaneye gitmesiyle başladı. Bir hemşire genç kadın için “Göz teması kuramıyor, çocuğa bakamaz” raporu hazırladı. Ishoj Belediyesi yetkilileri, anne adayının psikolog tarafından da kontrol edilmesini istedi.

        BAŞKA BİR AİLEYE VERDİLER

        Test sonucunda, psikoloğun sorularına tercüman eşliğinde cevap veren Öztürk’ün IQ’sunun düşük çıktığı belirtildi. Bunun üzerine, bebeğin aileden alınmasına karar verildi. 5 Şubat’ta dünyaya gelen bebek, aileden alınarak geçici olarak başka bir aileye verildi. Bebeklerini geri almak için yetkililere başvuran aile olumsuz yanıt aldı. Olayın duyulmasıyla bölgede yaşayan Türkler belediye önünde toplanıp protesto gösterisi yaptı.

        ‘EŞİM SAĞLIKLI BİR İNSAN’

        Habertürk’e konuşan baba İbrahim Öztürk, bebeklerinin geri verilmesi gerektiğini, karısının sağlıklı olduğunu söyledi ve şöyle devam etti: “3 yıl önce evlenip Kopenhag’a yerleştik. Eşim dil kursuna gidiyordu. Hamile kalınca kontrollere gitti. Bizlere hiç sorundan bahsetmediler. Sonra teste tabi tutup bebeğe bakamayacağını söylediler. Doğumdan birkaç dakika sonra bebeğimizi elimizden aldılar. Üzüntüden eşim sütten kesildi. Avukat tuttum ama mahkeme, Danimarka kanunlarına uymamız gerektiğini bildirdi. Oğlumuzu geri alamazsak başka bir aileye evlatlık verilecek. Ben okuma-yazma öğrenemediğim için burada emekli oldum. Ama eşim sağlıklı bir insan. Oğlumu bize versinler, gerekirse eşimle birlikte Türkiye’ye döneriz.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ