Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Avrupa Komisyonu mülteciler için 700 milyon Euro kaynak istedi

        Avrupa Komisyonu, bazı AB ülkelerine, mülteciler için kullanılacak 'acil eylem' planı çerçevesinde 2016-2018 yıllarında 700 milyon Euro kaynak ayrılmasını önerdi.

        Avrupa Komisyonu, mülteci krizi ile mücadele çerçevesinde acil durum planının hayata geçirilmesi için 700 milyon Euro mali destek sağlanmasını önerdi. Komisyon, AB ülkelerinden bazıları üzerindeki mülteci yükü sebebiyle acilen yardıma ihtiyaçları olduğunu belirtti. Yapılan açıklamada eskiye nazaran bu son acil mali yardımın çok daha hızlı verilmesinin mümkün olacağı ifade edildi.

        "Bugünkü öneri ile daha çok yardıma ihtiyaç olan yerlere 700 milyon Euro tahsis edilecek." denilen açıklamada yardımın BM, STK, uluslararası yardım kuruluşları eliyle ilk yardım, gıda, barınma malzemesi ve ilaç gibi ihtiyaçların mülteciler için sağlanacağı vurgulandı.

        Komisyon, Avrupa Parlamentosu ve Konsey'den 2016 bütçesinde 300 milyon Euro'luk düzeltme istedi. 200'er milyon Euro ise 2017 ve 2018 yıllarında serbest bırakılacak.

        "TÜRKİYE EN ÇOK GÜNDE BİN KİŞİYE İZİN VERSİN"

        AB'nin Türkiye'ye Yunanistan'a günlük en fazla bin mülteci geçişine izin verecek şekilde sınırlama yapması için baskı yaptığı belirtiliyor. Bunun karşılığında AB, mültecileri doğrudan Türkiye'den alacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ