Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ölüm döşeğindeki babanın itirafı iki aileyi bir araya getirdi
        1

        Tuba BALÇIKLI / GAZETE HABERTÜRK

        Amerikalı Jessica Fairbanks, yıllardır görüşmediği babasının ölmeden önce yaptığı bir itirafın ardından kendisini “Ancak filmlerde olur” denilecek bir hikâyenin içinde buldu.

        2

        Baba Bryan Brewer’in anlattığına göre, her şey Amerikan ordusuna bağlı olarak Almanya’da çalışırken bir kadınla tanışmasıyla başladı. Bu kadından Bryan Steven adlı bir çocuğu olan Brewer, uyuşturucuyla başını belaya sokunca ordudan atıldı ve bir daha Almanya’ya dönemedi.

        3

        Daha sonra ise Jessica’nın annesiyle tanışıp evlendi. Ancak bu evlilikten olan çocukları Jessica ve Bryan da 13 yaşına geldiklerinde uyuşturucuya devam ettiği için babalarıyla iletişimi kesti.

        4

        31 yaşındaki Jessica Fairbanks, geçtiğimiz aylarda “Babanız ölmek üzere. Sizi son bir defa görmek istiyor” telefonu üzerine hastaneye gitti. Brewer da kızına Almanya’da yaşayan oğluyla ilgili bildiği her şeyi anlattı.

        5

        FACEBOOK’TAN ULAŞTI

        O andan itibaren kardeşini aramaya başlayan genç kadın, yaşadıklarını HABERTÜRK ’e şöyle anlattı: “Kardeşimi bulmayı kafama koymuştum. Almanya’nın o bölgesindeki Facebook gruplarında ilan paylaştım. Binlerce kez paylaşıldı.

        6

        Çok geçmeden Almanya’da bir gazeteden ‘Kardeşinizi bulmanıza yardım etmek isteriz’ diye bir mail aldım. 40 saatten az bir sürede de ondan mail geldi.”

        7

        Yıllar sonra ABD’deki kardeşlerine ulaşan Bryan Steven ise duygularını “Birkaç gün kendime gelemedim. 36 yıl annem ve 2 kardeşimle yaşadım ve bir gün Amerika’da yeni bir ailem olduğunu öğrendim. Bunca yıl sonra kardeşlerimle tanıştığım için çok mutluyum” şeklinde anlattı.

        8

        Henüz yüz yüze görüşme fırsatı bulamayan kardeşler, sık sık Facebook üzerinden yazışıyor. Bryan Steven, İngilizce’sinin yetersiz kaldığı zamanlarda ise Google Translate’i kullanıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ