Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Abdeslam'ın fazla pizza siparişi operasyonu başlattı

        Fransa’nın başkenti Paris’te 13 Kasım 2015’te düzenlenen ve 130 kişinin öldüğü saldırıların geçen cuma akşamı Belçika’nın başkenti Brüksel’de yakalanan şüphelisi Salah Abdeslam’ı pizza siparişinin ele verdiği ortaya çıktı.

        Saldırılar sırasında öldürülen Abdeslam’ın ağabeyi İbrahim’in cenazesine katılan Abid Aberkan adlı kişiyi takibe alan polis, Aberkan’ın annesi ve bir başka kadın akrabalarıyla birlikte Brüksel’in Moleenbek semtinde yaşadığını belirledi.

        YENİ EYLEM YAPACAKTI

        Bunun ardından eve giriş çıkışları takip eden Belçika polisi, Aberkan’ın annesinin eve 6 pizza siparişi vermesini 3 kişi için fazla olduğunu düşündü ve operasyon için düğmeye basıldı. Operasyonda ailenin 3 üyesi ve Abdeslam’ın yanısıra Monir Ahmed Alaaj adlı bir başka kişi de terör şüphelisi olarak yakalanmıştı. Belçika polisi, bunun öncesinde Brüksel’in Forest bölgesinde radikal gruplara yaptığı bir baskında bir bardakta Abdeslam’ın parmak izlerini bulmuş ve saldırganın halen Brüksel’de olduğu kesinleşmişti. Bu arada, Salah Abdeslam, polis sorgusunda Brüksel’de yeni bir eylem yapma hazırlığı içinde olduğunu söyledi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ