Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer İtalya'daki otobüs kazasında 13 öğrenci öldü

        İspanya’nın kuzeydoğusunda bulunan Tarragona kenti yakınlarında dün sabah meydana gelen trafik kazasında en az 13 kişi öldü.

        İtalya Dışişleri Bakanlığı, kazada 7 İtalyan öğrencinin hayatını kaybettiğini duyurdu. İtalya Başbakanı Renzi "Kazanın kurbanı İtalyanlar ve hayatı mahvolan gençler için kalbim parçalandı" açıklamasını yaptı.

        Bakanlıktan yapılan açıklamada, kazada 13 öğrencinin yaşamını yitirdiği ve kazadan etkilenenlerin yakınları için kriz masası oluşturulduğu kaydedildi.

        İtalya Başbakanı Matteo Renzi de sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabında, hayatını kaybedenlerin önemli bir kısmının İtalyan olması ve kazadan etkilenenler için duyduğu derin üzüntüyü dile getirerek, "Kazanın kurbanı İtalyanlar ve hayatı mahvolan gençler için kalbim parçalandı" ifadelerini kullandı.

        İtalyan basınında da 7 İtalyan gencin trafik kazasında yaşamını yitirmesi geniş yer bulurken, kullanılan "Erasmus trajedisi" ve "Öğrenci katliamı" gibi başlıklar dikkati çekti.

        İspanya'nın Valencia kentindeki Las Fallas Festivali'nden Barcelona'ya dönen Erasmus öğrencilerini taşıyan otobüs, yerel saatle 06.00 sıralarında AP-7 Otoyolu'nda karşı yöne geçerek bir otomobille çarpışmıştı.Kazada bir Türk öğrenci de hafif şekilde yaralanmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ