Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Yemen'den operasyonla İsrail'e getirildiler

        Yemen'de yaşayan 69 kişilik son Yahudi nüfusunun 19 üyesi gizli bir operasyonla İsrail'e getirildi - 50 kişilik son Yahudi nüfusu Yemen'de yaşamayı seçti.

        Yemen'de yaşayan 69 kişilik son Yahudi nüfusunun 19 üyesinin gizli bir operasyonla İsrail'e getirildiği bildirildi.

        İsrail'in işgal politikaları çerçevesinde teşvik ettiği Yahudi göçü ile ilgili faaliyetleri yürüten Yahudi Ajansı tarafından yapılan yazılı açıklamada, "dün gece gizli bir operasyonla 19 Yemenli Yahudi'nin İsrail'e getirilmesiyle birlikte 2 bin yıllık Yemen'deki Yahudi varlığının sona ermeye yaklaştığı" belirtildi.

        Açıklamada, "Yahudi Ajansı'nı koordinasyonunda yürütülen gizli bir operasyon neticesinde Yemenli Yahudi grubu dün gece İsrail'e getirildi ve böylece Yemen'deki tarihi Yahudi nüfusu sona ermeye yaklaşmış oldu" ifadeleri kullanılırken operasyonun detayları hakkında bilgi verilmedi. İsrail'in Jerusalem Post gazetesi Yemenli Yahudilerin İsrail'e getirilmesine ABD Dışişleri Bakanlığı'nın da "yardımcı olduğunu" yazdı.

        Yemen'de kalan yaklaşık 50 kişilik son Yahudi nüfusunun bu ülkede yaşamayı seçtiği ve ABD Büyükelçiliği yakınlarında Yemen makamlarının koruması altında ikametlerini sürdürdükleri bilgisine yer verilen açıklamada, Yahudi Ajansı'nın "İsrail'e göç etmek isteyen Yemen Yahudilerine yardım etmeye devam edeceği" vurgulandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ