Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Irak'ta Sadr yanlılarının eylemi sürüyor

        Irak'ın başkenti Bağdat'taki Yeşil Bölge girişlerinde Sadr yanlılarının başlattığı sivil itaatsizlik eylemi devam ediyor.

        Irak'ta Şii lider Mukteda es-Sadr'ın çağrısı üzerine Bağdat'ta hükümet binalarının bulunduğu korunaklı Yeşil Bölge girişlerindeki sivil itaatsizlik eylemi dördüncü gününde devam ediyor.

        Sadr yanlısı yüzlerce kişi, reform talebi ve hükümete baskı için Yeşil Bölge'nin girişlerinde çadırlarını kurarak eylemlerini sürdürüyor. Eylemciler, liderleri olarak nitelendirdikleri Sadr'dan gelecek talimata göre ya eylemlerine son verecek ya da Yeşil Bölge'ye gireceklerini ifade ediyor.

        "SONRAKİ ADIMIMIZ DAHA GÜÇLÜ OLACAK"

        Eylemcilerden sorumlu Hacı Salim Ayiş, eylemlerinin barışçıl olduğunu belirterek, "Büyük zulme uğrayan halkın hak ve hukukunu talep etmek için eylem yapıyoruz. Yolsuzluk ve rüşvet devletin her tarafına sirayet etti. İnsanlar her yerde rüşvetçi ve yozlaşmışlarla karşılaşıyor. Liderimiz Mukteda Sadr'da ülkeyi bu zulüm ve yolsuzluklardan kurtarmak için reform hamlesini başlattı." dedi.

        Hükümet kabinesinde köklü değişimin yaşanmasını istediklerini dile getiren Ayiş, söz konusu eylemlerinden sonraki adımın daha güçlü olacağını savunarak, bunun da Sadr'dan gelecek talimata göre şekilleneceğini söyledi.

        Nazım Musa ise, "Eylemde Irak'ın tüm renklerinden insanlar bulunuyor. Bu eylemle hükümete yaklaşık 13 yıldan beri halkın talebinin yerine getirilmediği mesajını ulaştırmak istiyoruz. Amacımız düzeni bozmak değil, reform yapmak." diye konuştu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ