Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Mogherini, Cenevre görüşmelerinin genişletilmesini istedi

        Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikasından Sorumlu Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, Suriye krizinin bir günde çözülemeyecek bir konu olduğunu belirterek, Cenevre'deki barış görüşmelerinin genişletilmesini istedi.

        Beyrut'taki Dışişleri Bakanlığında, Lübnan Dışişleri Bakanı Cibran Basil'le düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Mogherini, Avrupa Birliği ve Lübnan'ın birçok konuda yan yana olduğunu ve iki tarafında çoğulculuk ilkesine inandığını belirtti.

        Suriye'ye barışın gelmesi için Cenevre'deki görüşmelerin genişletilmesi çağrısı yapan Mogherini, Lübnan'la bu noktada ortak çıkarları olduğunu ifade etti.

        Mogherini, "Suriyeli tarafların savaşı sonlandırmak için siyasi plan ortaya koyması gerekir" diyerek, bu krizin bir günde çözülecek bir konu olmadığını söyledi.

        Yüksek Temsilci Mogherini, en büyük sığınmacı kriziyle karşı karşıya olan Lübnan'la konunun çözümü için beraber çalıştıklarını, Avrupa Birliği'nin yardımlarını sürdürmeye devam edeceğini ancak tek başına bunun yeterli olmadığını kaydetti.

        Lübnan Dışişleri Bakanı Basil'de, yeni Suriye'nin yolunu açacak tek şeyin siyasi çözüm olduğunu ve bunun sığınmacı krizini de sonlandıracağını belirtti.

        Anayasanın Suriyeli sığınmacılara vatandaşlık verilmesine imkan tanımadığına değinen Basil, "Sığınmacı krizi nedeniyle Lübnan'ın varlığı tehditle karşı karşıya." diye konuştu.

        Beyrut'a bugün ulaşan Mogherini, Lübnanlı yetkililerle bir araya gelmiş ve Suriyeli sığınmacıların kaldığı bazı kampları ziyaret etmişti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ