Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika ABD: Türk hükümetiyle çalışma azmimiz güçlendi

        ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, Paris, Beyrut, Bamako, Grand Bassam, Ankara, İstanbul ve şimdi de Brüksel'de düzenlenen bu saldırıların, Irak ve Suriye'de ise her gün düzenlenen saldırıların, karşı karşıya kalınan terörün doğasını gösterdiğini belirterek, "Bu saldırılar, Türk halkı, hükümeti ve diğer uluslararası müttefiklerimizle DAEŞ ve diğer terör örgütlerine karşı birlikte çalışma azmimizi güçlendirmektedir" dedi.

        Günlük basın toplantısında Toner, ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Antony Blinken'ın, Büyükelçi John Bass ile Kızılay'da 13 Mart'taki terör saldırısının düzenlendiği yeri ziyaret edip, çiçek bıraktığını, Türk Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Müsteşar Feridun Sinirlioğlu'yla görüştüğünü anımsattı.

        Toner, "Paris, Beyrut, Bamako, Grand Bassam, Ankara, İstanbul ve şimdi de Brüksel'de düzenlenen bu saldırılar, Irak ve Suriye'de ise her gün düzenlenen saldırılar, karşı karşıya olduğumuz terörün doğasını göstermektedir. Bu saldırılar, Türk halkı, hükümeti ve diğer uluslararası müttefiklerimizle DAEŞ ve diğer terör örgütlerine karşı birlikte çalışma azmimizi güçlendirmektedir" diye konuştu.

        ABD Başkanı Barack Obama, Brüksel'de gerçekleştirilen terör saldırılarında hayatlarını kaybedenlerin anısına ülke genelindeki federal kurumlar, askeri noktalar, savaş gemileri ve limanların yanı sıra büyükelçilikler ve askeri tesislerde bayrakların 26 Mart’a kadar yarıya indirilmesi talimatını vermişti.

        Dün gerçekleşen basın toplantısında, "Acı paylaşımında bayrakları yarıya indirmede kriter nedir? Saldırının nerede olduğunun önemi ya da müttefikler arasında bir ayrım var mı?" yönünde soru yöneltilen Toner, bu konuda herhangi bir kriter olup olmadığını bilmediğini ve son olarak İstanbul Beyoğlu'nda düzenlenen ve 4 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı da kınadıklarını dile getirerek, "Bayrakların yarıya indirilmemesi saygısızlık şeklinde yorumlanmamalı" demişti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ