Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Fransa'da saldırıya hazırlanan bir kişi yakalandı

        Fransa'da yeni bir terör saldırısı hazırlığında olduğu belirtilen bir kişinin yakalandığı belirtildi.

        Fransız medyası, başkent Paris'in kuzey banliyösü Argenteuil'de yakalanan 34 yaşındaki Fransız vatandaşı Reda Kriket isimli şahsın evinde yapılan aramada patlayıcı madde ele geçirildiğini duyurdu.

        Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, iç istihbarat servisi DGSI tarafından yürütülen operasyonda Fransa'yı hedef alacak terör saldırısı hazırlığındaki bir kişinin yakalandığını duyurdu. Operasyonun son haftalarda yürütülen kapsamlı bir soruşturmanın neticesi olduğunu aktaran Fransız bakan, saldırı planının Paris ve Brüksel'deki terör saldırılarıyla bağlantılı olduğunu gösteren bir delile ise şimdilik ulaşılamadığını aktardı.

        Daha önce hırsızlıktan Fransız polisinde sabıka kaydı bulunan Reda Kriket'in, 29 Temmuz'da Brüksel'de gıyabında yargılandığı Suriye'ye savaş için insanların götürülmesi ile ilgili davada 10 yıl hapis cezasına çarptırıldığı kaydedildi. 32 kişinin yargılandığı davada 13 Kasım'da Paris'i kana bulayan terör saldırılarının beyni konumundaki Abdülhamid Abaaoud da yargılanmıştı.

        Fransa'nın başkenti Paris'te 2015 yılında gerçekleştirilen terör saldırılarında 148 kişi hayatını kaybetmişti. Fransa İçişleri Bakanı Cazeneuve, 2015 Ocak ayından itibaren 6 terör saldırısının da önlendiğini duyurmuştu. Öte yandan son 3 ayda Fransa'da 75 kişi terör örgütüne üye olmak suçundan gözaltına alınmış, 28 kişi ise tutuklanarak cezaevine konulmuştu.

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ