Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Yunanistan 4 Nisan'a yetişmeye çalışıyor

        Yunanistan, Avrupa Birliği (AB) ve Türkiye arasında varılan sığınmacılarla ilgili mutabakatın ardından, geri kabul sürecinin başlayacağı 4 Nisan’a kadar gerekli tedbirleri yerine getirmek için zamanla yarışıyor.

        Brüksel'de, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılımıyla 18 Mart'ta düzenlenen zirvede varılan anlaşmanın uygulanabilmesi için, Yunanistan'ın iltica uzmanı, güvenlik gücü ve çevirmenlerden oluşan en az 4 bin kişilik insan kaynağına ihtiyacı bulunuyor.

        Alınan bilgiye göre, anlaşmanın uygulanmasına destek amacıyla AB ülkeleri tarafından Yunanistan'a gönderileceği açıklanan insan kaynağı henüz ülkeye ulaşmış değil.

        Yunan makamlarınca yapılan açıklamada, Avrupa’dan 400'ü iltica uzmanı olmak üzere toplam 2 bin 300 kişilik insan kaynağına ihtiyaç bulunduğu belirtilirken, Avrupa’dan gönderilecek ilk uzman ekibin 28 Mart Pazartesi ülkeye varmasının beklendiği bildirildi.

        Öte yandan, Türkiye'den ise anlaşma uyarınca adalardaki sığınmacıların işlemlerini gözlemlemek üzere gönderilen 25 göç uzmanı, Pazartesi gününden itibaren Midilli, Sisam, Sakız, İstanköy ve İleryoz adalarındaki kayıt-kabul merkezlerinde (hotspot) görevlerine başladı.

        Yunan hükümetinin günlük yayınladığı verilere göre, Türkiye üzerinden geçişlerde son günlerde azalma kaydedildi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ