-
Tuba BALÇIKLI / Derya ÖZTÜRK / GAZETE HABERTÜRK
Uzmanlara göre Boston, Paris, Suruç ve Ankara ile Brüksel’deki patlamaların faillerinin kardeş olması, terör örgütlerinin ‘aile içi dayanışmayı ve ortak paydayı’ kötüye kullandığını gösteriyor.
-
2004’te Raşid ve Muhammed Ouland kardeşler Madrid’i, 2013’te Çeçen asıllı Tamerlan ve Cohar Tsarnaev kardeşler Boston Maratonu’nu kana bulamıştı.
-
2015 yılının başında Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo’ya düzenlenen saldırının failleri de 2 kardeş Said ve Şerif Kouachi’ydi.
-
Muhammed, İbrahim ve Salah Abdeslam’ın gerçekleştirdiği Paris saldırısı ile Abdurrahman ve Yunus Emre Alagöz’ün de içinde yer aldığı Ankara-Suruç katliamında karşımıza yine failleri kardeşlerden oluşan bir tablo çıkmıştı.
-
Son olarak da Brüksel’de 34 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırıların İbrahim ve Khalid el-Bakraoui kardeşler tarafından yapıldığının açıklanması soru işareti yarattı. HABERTÜRK uzmanlara son dönemde terörist kardeşlerin sayısının neden arttığını sordu.
-
‘AİLE BAĞI SADAKAT GETİRİYOR’
Mete Yarar, Güvenlik Uzmanı: Terör örgütleri saldırılarını birbiriyle irtibatı olmayan insanlarla gerçekleştiriyorlardı. Ancak son zamanlarda özellikle DAEŞ “aile tipi hücrelere” ağırlık veriyor. Çünkü bir kere işin içinde aile bağları olduğu için sadakat ve bağlılık söz konusu.
-
Birbirlerini ele vermiyorlar. İçlerine sızmak da çok zor. Aynı aileden oldukları için haberleşme araçlarını kullanmıyorlar. Bu da kolay deşifre olmalarının önüne geçiyor. Eskiden El Kaide de bu yöntemi kullanırdı.
-
‘KAN BAĞI GÜVEN VERİYOR’
Prof.Dr. Nilüfer Narlı, Bahçeşehir Üniversitesi: IŞİD gibi radikal din gruplarının yaptıkları eylemlerde kardeşler ittifakı ya da yakın akraba ilişkileri görüyoruz. Bu tamamen güvenle alakalı bir durum.
-
Son Dakika
-
Canlı Yayın
- Gündem
- Ekonomi
-
Dünya
- Spor
- Magazin
-
Gastro
-
Kadın
- Sağlık
-
Yazarlar
-
Yaşam
-
Çocuk
- Teknoloji
-
Kültür Sanat
-
Röportajlar
-
Kısayol
-
Grafik Haber
- Galeri
- Video
- Akıl Oyunları
-
Yerel Haberler
- Servisler
- Portallar
-
Hafta Sonu
- 7x24
-
Vefat
-
Künye
Copyright © 2020 - Tüm hakları saklıdır.
Habertürk Gazetecilik A.Ş.
Habertürk Gazetecilik A.Ş.
YORUMLAR