Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Derayalı açlıktan çimenleri yiyor

        SAMİ AKBIYIK / İSTANBUL

        Suriye’de başkent Şam’ın rejim tarafından kuşatma altında tutulan Deraya İlçesi’nde halk açlıktan çimenleri yemeye başladı. 2012 yılında yüzlerce kişinin öldüğü katliamın ardından hâlâ Esad güçlerinin ablukası altında bulunan kent, dünyadan gıda ve ilaç yardımı bekliyor.

        Suriye’de varılan ateşkese rağmen Deraya’da binlerce kişi açlık tehlikesiyle karşı karşıya. BM’nin bir ay önce ulaştırılacağını bildirdiği yardım konvoyu da gönderilemedi. Deraya’nın yerel meclis üyesi İbrahim Kholany, Hab ert ürk aracılığıyla yardım çağrısında bulunarak, “Bölgede 8 bin 300 kişi yaşıyor. Rejim BM’nin yardımlarının ulaştırılmasına da izin vermiyor. İnsanlarımız hayatta kalabilmek için çimleri yemeye başladı” dedi. Taraf olmadan özgürlük ve itibarlarını korumaya çalıştıkları için cezalandırıldıklarını söyleyen Kholany, “Burada artık DAEŞ ve Nusra yok. Yerli halk olarak yaşamaya çalışıyoruz” dedi.

        BM İnsani Yardım yetkilisi Jan Egeland, Deraya’da ekmeğin Şam’a göre 7 kat, pirincin ise 30 kat pahalı olduğunu ve insanların günde 1 öğün yemeği zar zor bulduğunu söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ