Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Çavuşoğlu Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Rice ile görüştü

        Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Susan Rice’ın, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Beyaz Saray'da bir görüşme gerçekleştirdiği bildirildi.

        Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, Rice’ın, ABD'nin başkenti Washington’da temaslarda bulunan Çavuşoğlu ile bugün bir araya geldiği bilgisi verildi.

        Türkiye ile ABD arasındaki güvenlik ve terörle mücadele konularını ele almak üzere gerçekleştirilen görüşmede, Rice ve Bakan Çavuşoğlu’nun terör örgütü DAEŞ’in zayıflatılıp yenilgiye uğratılmasına yönelik birlikte çalışmayı konuştukları kaydedildi.

        Açıklamada, terörizmin üstesinden gelmede Türkiye’nin yanında yer almaya yönelik ABD’nin taahhütlerini bir kez daha vurgulayan Rice’ın, DAEŞ’in, NATO müttefiki Türkiye’ye karşı son dönemdeki terör saldırılarını bir defa daha kınadığı ifade edildi.

        Susan Rice’ın, PKK saldırılarını kınadığı ve bunların son bulması gerektiğini vurguladığı bildirildi. Rice’ın, Türk hükümetine anayasadaki evrensel demokratik değerlere bağlı kalma çağrısında bulunduğu bilgisi de paylaşıldı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ