Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer 'İngiltere Türkiye’nin terörle mücadele konusunda sağlam ortağıdır'

        İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore, İngiltere’nin, Türkiye’nin başta PKK ve DAEŞ olmak üzere terörle mücadelede en sağlam ortağı olduğunu ve olmaya devam edeceğini söyledi.

        İngiltere Büyükelçiliği konutunda, Ceza Adalet Sisteminde Mağdur Hakları Projesi kapanış yemeğinde konuşan Moore, Ankara ve İstanbul’da düzenlenen korkunç terör saldırıları ile ilgili İngiltere'nin derin üzüntüsünü yineleyerek, saldırılarda hayatını kaybedenlerin ailelerine sabır ve başsağlığı, yaralılara acil şifa diledi.

        Moore, İngiliz hükümetinin, Türkiye’nin Avrupa Birliği üyeliğine verdiği desteğin altını çizmek istediğini belirterek, “Türkiye’nin AB üyeliğinin Türkiye için olduğu kadar AB için de faydalı olacağı inancındayız. Reform sürecinde ileriye attığınız her adım Türkiye’nin üyelik savunmasını güçlendiriyor.” ifadelerini kullandı.

        Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Selahattin Menteş de, Türk ceza ve adalet sistemine ilişkin yürütülen reform çalışmalarının 2005 yılından itibaren büyük bir ivme kazandığını, bu kapsamda ülkenin temel ceza mevzuatı niteliğindeki kanunların modern dünyada geçerli olan insan odaklı yaklaşımlar doğrultusunda yenilendiğini hatırlatarak, şunları kaydetti:

        “Bakanlığımızın vizyonu uluslararası standartlara uygun, etik değerlere bağlı, sürdürülebilir, mağdur odaklı, etkin bir destek hizmeti kurarak ülke geneline yaymaktır. Bu hedeflere ulaşmak için bakanlık ile büyükelçilik arasında yürütülen Ceza Adalet Sisteminde Mağdur Hakları Projesi kapsamında, Türkiye’de mağdurlara verilecek desteklere ilişkin yasal düzenlemelerin oluşturulması, standartların belirlenmesi ve kurumsal farkındalığın artırılması için gerekli faaliyetleri içeren bir çok önemli çalıştaya birlikte imza atıldı.”

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ