Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Esad, Fransız milletvekilleri üzerinden 'Koltuğumu bırakmam' dedi

        GAZETE HABERTÜRK

        Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, bir grup aşırı sağcı Fransız milletvekilleri üzerinden dünyaya mesaj gönderdi.

        Kendisi ile daha önce 2 kez Şam’da görüşen Fransız Milletvekili Thierry Mariani başkanlığındaki bir heyeti pazar günü kabul eden Beşar Esad, heyeti takip eden Le Figaro muhabiri Judith Waintraub’un Twitter hesabından paylaştığı mesaja göre “Bakanlar kurulunda muhalif grup temsilcilerine yer verebilirim ama görevimi bırakmam söz konusu değil” dedi.

        ABD Dışişleri Bakanı John Kerry hafta sonunda Moskova’da Rusya Dışışleri Bakanı Sergey Lavrov ile yaptığı görüşmenin ardından Esad’ın Suriye’nin geleceğinde yeri olmadığını söylemişti.

        FRANSIZLAR HEYETE ÖFKELI

        Eski Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin başkanı olduğu Cumhuriyetçiler Partisi üyesi milletvekili Thierry Mariani, daha önce 2 kez Şam’a giden Fransız parlamento heyetine başkanlık etmişti.

        Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande bu görüşmelerin Fransa’yı bağlamadığını söylerek tepki göstermişti. Mariani başkanlığında son Şam heyetinde Cumhuriyetçiler Partisi’nden (LR) 5, aşırı sağcı Ulusal Cephe’den (FN) ise 25 milletvekili yer aldı. Heyettekiler Esad ile selfie çektirme yarışına girerken FN üyesi Julien Rochedy’nin sosyal medyada paylaştığı fotoğraf büyük tepki çekti.

        Cumhuriyetçiler Partisi Avrupa Parlamentosu üyesi Philippe Juvin, tepkisini Twitter’da “Büyük rezalet. Aynı naif yüz ifadesiyle, sırf Hitler’e karşı savaştığı için Stalin’le de fotoğraf çektirir miydiniz?” mesajıyla dile getirdi.

        Mariani ise tepkilere “Bu görüşme neden şoke edici anlayamıyorum. Şüphesiz ki Sayın Esad ideal bir başkan değil ancak onunla ortak çıkarlarımız var ve şu anda ortak düşman DAEŞ’e karşı yürüttüğü savaşı kazanıyor” yanıtını verdi.

        CIA MOSKOVA’DA ESAD’I KONUŞTU

        ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Başkanı John Brennan’ın mart ayının başında Moskova’ya gizli bir ziyaret gerçekleştirdiği ortaya çıktı. Brennan’ın, ziyareti sırasında gerçekleştirdiği temaslarda Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın geleceğini görüştüğü bildirildi.

        Brennan’ın Suriye’deki ateşkes ve siyasi süreci görüştüğünü belirten ABD Büyükelçiliği Basın Sözcüsü William Stevens, “Brennan, ABD’nin siyasi sürece tam destek verdiğini ve Suriyelilerin iradesini yansıtacak geçiş süreci için Esad’ın gitmesi gerektiğini iletti” diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ