Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Almanya´da CSU´lu milletvekili cami vergisi önerdi

        Almanya'da hükümetin küçük ortağı Hristiyan Sosyal Birlik Partisi CSU Federal Milletvekili cami vergisi istedi. CSU Genel Sekreteri Andreas Scheuer'in geçtiğimiz günlerde gündeme getirdiği "Türkiye ve Suudi Arabistan gibi ülkelerin Almanya'daki cami ve anaokullarına dış desteği kesme" önerisi üzerine konuşan CSU Federal milletvekili Alexander Radwan cami vergisini gündeme getirdi. Süddeutsche Zeitung gazetesine konuşan Radwan, dış desteğin kesilmesi durumunda İslami yaşamın bugüne kadar olduğu gibi sürmesi için klise vergisi gibi cami vergisi önerdi.

        AVUSTURYA'YI ÖRNEK GÖSTERDİ

        Avusturya'da yaşayan Müslümanların 2015 yılı başında kabul edilen İslam yasası ile yeni haklar ve yükümlülükler elde ettiklerini hatırlatan Radwan, Avusturya'da olduğu gibi dış ülkelerden maddi desteğin kesilmesi durumunda Almanya'nın Müslümanlardan vergi alarak bununla İslami kuruluşları finanse edebileceğini söyledi.

        ALMANYA'DAKİ CAMİLERİN ANA FİNANSÖRÜ

        Radwan, Merkel'in partisi Hristiyan Demokrat Parti CDU Genel Sekreteri Peter Tauber'in, "Kliseler yurtdışındaki azınlıkların inançlarını yaşayabilmesi için yoğun çalışmalar yürütüyor, biz de Almanya dışındaki Hristiyanları bağışlarla destekliyoruz. Sorun sadece finansal destek değil" sözlerini eleştirdi. Maddi desteğin önemli olduğuna vurgu yapan Radwan, Türkiye ve Suudi Arabistan'da Hristiyanların inançlarını yaşamalarının sınırlandığını ve engellendiğini, oysa bu iki ülkenin Almanya'daki camiler ve imamların ana finansörü olduğunu öne sürdü.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ