Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer ABD Başkanı Barack Obama, Riyad'a geldi

        Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz, ABD-Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) Zirvesi’ne katılmak üzere ülkesinde bulunan ABD Başkanı Barack Obama ile bir araya geldi.

        Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'nın haberine göre, Kral Selman'ın başkent Riyad'daki sarayında basına kapalı gerçekleşen görüşmede, iki ülke arasındaki ilişkilerin yanı sıra Ortadoğu bölgesinde yaşanan son gelişmelerle ilgili uluslararası çabalar ve terörle mücadele konuları ele alındı.

        Görüşmeye ABD heyetinden, Ulusal Güvenlik Danışmanı Susan Rice, Savunma Bakanı Ashton Carter, ABD Riyad Büyükelçisi Joseph W. Westphal, Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest ve ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Başkanı John O. Brennan katılırken, Suudi Arabistan tarafından ise Birinci Veliaht Prens ve İçişleri Bakanı Muhammed bin Nayif bin Abdulaziz, İkinci Veliaht Prens ve Savunma Bakanı Muhammed bin Selman bin Abdulaziz, Dışişleri Bakanı Adil el-Cübeyr, Riyad Valisi Prens Faysal bin Bender bin Abdulaziz, Suudi Arabistan'ın Washington Büyükelçisi Prens Abdullah Bin Faysal bin Turki, Devlet Bakanı ve Kral Müsteşarı Prens Dr. Mansur bin Mutab ve diğer yetkililer katıldı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ