Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Almanya´da "Hafta sonuna gelen bayramlar hafta içinde tekrarlansın" isteği

        Alman politikacılardan işçilerin lehine öneri. SPD, Yeşiller ve Sol Parti milletvekilleri hafta sonuna gelen bayramların hafta içinde tekrarlanmasını savundu. Bu yıl 1 Mayıs´ın Pazar gününe gelmesi nedeniyle harekete geçen siyasiler, Saarbrücker Zeitung gazetesine konuşan siyasi parti temsilcileri, gelecekte hafta sonuna gelen bayramların, takip eden iş gününde tekrarlanmasını istedi.

        SPD işçi hakları sözcüsü Katja Mast, böyle bir düzenlemenin işçilerin yükünü hafifleteceğini belirtirken, Sol Partili Sabine Zimmermann ise, işçilerin yasal olarak hakkı olan bayramların hafta sonuna gelmesi nedeniyle kaybolmasının doğru olmadığını söyledi. Yeşiller Partisi´nden Beate Müller-Gemmeke de, özellikle 1 Mayıs için böyle bir düzenlemenin çekici olacağını belirterek, işçilerin 1 Mayıs Pazar günü bildiriler yayımlayarak bayramlarını kutlayabileceklerini, Pazartesi günü ise aileleriyle zaman geçirebileceklerini vurguladı.

        Saarbrücker Zeitung, İspanya, İngiltere ve Belçika´da böyle bir uygulamanın olduğunu hatırlatarak, bu ülkelerin işçilere Almanya´dan daha yakın davrandıklarına vurgu yaptı.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ