Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Kanada'daki Türkler 'Ermeni iddialarına' karşı yürüdü

        Türk sivil toplum kuruluşlarınca Kanada'nın başkenti Ottowa'da, sözde Ermeni soykırımı iddialarına karşı "24 Nisan Barış ve Dayanışma Yürüyüşü" düzenlendi.

        Ülke genelindeki Türk sivil toplum kuruluşlarının birlikteliğiyle oluşan Kanadalı Türkler Barış ve Dayanışma Platformu tarafından düzenlenen 24 Nisan Barış ve Dayanışma Yürüyüşü, Şehit Albay Atilla Altıkat Anıtı önünden başladı. Ermeni terör örgütü ASALA militanlarınca 1982 yılında Ottawa’da şehit edilen Askeri Ataşe Albay Atilla Altıkat anısına yapılan anıta çelenk koyan gruptakiler, şehitlerin ruhuna Fatiha okuduktan sonra Kanada Federal Parlamento binası önüne geldi. Burada toplanan Ermenilerin gösterilerine karşı, tekbir getiren, marşlar ve türküler söyleyen gruptakiler, daha sonra Türkiye’nin Ottawa Büyükelçiliği’ne yürüdü.

        Binlerce Türk, güzergah boyunca dev Türk ve Kanada bayrakları ile Ermeni yalanlarına ilişkin pankartlar taşıdı. Yürüyüşe Ottawa, Toronto, Montreal, Hamilton, Oakville, Mississauga ve Burlington şehirlerinde yaşayan Türklerin yanı sıra Suriye, Mısır, Filistin ve diğer Müslüman ülke kökenli Kanadalılar da destek verdi.

        PKK ERMENİLERE DESTEK VERDİ

        Terör örgütü PKK yandaşları, Ottawa’da sabah saatlerinden itibaren Federal Parlamento binası önünde toplanan Ermeni göstericilere destek verdi. PKK’nın, Kanada Devleti’nin terörist organizasyonlar listesinde yer almasına ve ülkede terör örgütü propagandasının kanunla yasaklanmasına rağmen, polis bu göstericilere müdahale etmedi. Akşam saatlerine dek süren gösteriler, olaysız şekilde sona erdi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ