Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Gersten: DAEŞ'e katılmak için gelen yabancıların sayısı düştü

        ABD önderliğindeki DAEŞ karşıtı koalisyonun Operasyon ve İstihbarat Yardımcı Komutanı Amerikalı Tümgeneral Peter Gersten, DAEŞ'e katılmak için Irak ve Suriye'ye giden yabancı militan sayısında büyük düşüş yaşandığını belirtti.

        Irak'ın başkenti Bağdat'tan gazetecilerle yaptığı telekonferansta konuşan Gersten, görev için Bağdat'a gittiği 2015 ortalarında bu iki ülkeye her ay 1500 - 2000 arası savaşçı girdiğini, ancak şimdi bu sayının ayda 200'e düştüğünü tahmin ettiklerini söyledi. Gersten, aynı zamanda örgütten kaçan militan sayısında da artış tespit ettiklerini, DAEŞ'in militanlara maaş vermekte zorlandığını kaydetti. Amerikalı Tümgeneral, örgütün savaşmakta zorlandığını, militanların DAEŞ'i terk etmeye çalıştığını gördüklerini, örgütte moralin birçok nedenle çökmeye başladığını ifade etti.

        Koalisyonun operasyonlarını hiçbir şekilde Rusya'yla koordine etmediğini doğrulayan ABD'li yetkili, "Sadece onların eylemlerini izliyoruz, ama onlarla çalışmıyoruz ve hiçbir ilişkimiz yok. Güçlerimiz ilerledikçe, onlar Şaddadi'deki bombardımanı durdurarak batıya çekildi ve burada saldırılara devam etti. Onlar, Deyr ez Zor ve doğusundaki bölgeyi bombalıyor. Şaddadi'de artık yoklar" diye konuştu.

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ