Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Trump: Henüz yasak yok, sadece öneriydi

        ABD'deki başkanlık yarışındaki tek Cumhuriyetçi aday olan milyarder iş adamı Donald Trump, Fox News radyo kanalında konuk olduğu programda, aralık ayında açıkladığı "Müslümanların ABD'ye girişinin tamamen yasaklanması" fikri hakkında da konuştu.

        Donald Trump, "Ciddi bir sorunumuz var. Bu geçici bir yasak fikri. Henüz çağrısı da yapılmadı. Kimse henüz böyle bir yasak getirmiş değil. Neler olup bittiğini anlamamıza kadar bu sadece bir öneri." dedi.

        Terörle mücadele çerçevesinde böyle bir yasağı savunduğunu ifade eden Trump, bu mücadele bittiğinde planladığı yasağın kaldırılabileceğini belirtti.

        Donald Trump, yasak konusunda istisnalar yapılıp yapılmayacağı sorusuna ise "İstisnalar olacak. Bu geçici bir şey. Amaç, sonunda yasağın kaldırılması. Şu anda bir yasak yok ama bir fikir olmalı, bir şeyler yapılmalı. Tercihen bu çok uzun sürecek bir yasak olmayacak. Benim söylemek istediğim, neler olduğunu öğrenmemiz gerektiği." karşılığını verdi.

        Trump'ın aralık ayında ilk kez dile getirdiği fikir, Cumhuriyetçi Parti içinden, Demokrat Parti'den, ABD'deki Müslüman toplumundan ve dünyanın birçok yerinden tepki görmüştü.

        Son olarak Londra'nın ilk Müslüman Belediye Başkanı olan Sadık Han'ın bir istisna olup olmayacağı sorulan Donald Trump, "Her zaman istisnai durumlar olabilir." demişti.

        Han ise Trump'ın ifadelerine yönelik, "Donald Trump'ın İslam'a yönelik cahil bakış açısı, dünya genelindeki ana akım Müslümanları yabancılaştırma ve aşırıcıların ekmeğine yağ sürme riskiyle her iki ülkeyi daha az güvenli hale getirebilir. Donald Trump ve onun etrafındakiler Batı'nın liberal değerlerinin ana akım İslam ile bağdaşmadığını düşünüyor. Ancak Londra, bu kişileri haksız çıkardı." değerlendirmesini yapmıştı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ