Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Binali Yıldırım dış basında

        Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın AK Parti'nin genel başkan ve başbakan adayı olarak gösterilmesi dış basında büyük ilgi gördü. Uluslararası ajanslar haberi son dakika olarak geçti. Başta Avrupa basını olmak üzere dünya medyası Binali Yıldırım ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın uyum içinde çalışabilecekleri vurgulandı.

        EL JEZİRE

        Katar merkezli El Jezire, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın AK Parti'nin genel başkan ve başbakan adayı olarak gösterildiğini son dakika olarak geçti. El Jezire, "AK Parti hükümetlerinde 12 yıl kesintisiz Ulaştırma Bakanlığı görevini sürdüren ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın en güvendiği isimlerden biri Binali Yıldırım başbakan ve partinin genel başkan adayı. Erdoğan ile belediye başkanlığı döneminde kendisiyle birlikte çalışmaya başladı. Erdoğan ona o çok güveniyor." şeklinde ifadelere yer verdi.

        BİLD

        Almanya'nın Bild gazetesi de haberi okuyucularına manşetten duyurdu. Almanya'nın en çok okunan gazetesi olan Bild'in internet sitesi, haberi 'Yıldırım başbakanlığa aday' şeklinde verdi.

        'Türkiye'nin Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Başbakanlığa aday gösterildi' ara başlığıyla haberi detaylandıran Bild, Binali Yıldırım'ın biyografisine yer verdi.

        THE GUARDİAN

        İngiliz yayın kuruluşu The Guardian Yıldırım'ın ismi açıklandıktan sonra, konuyla ilgili haberini manşete taşıdı. "Türkiye'nin Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım başbakan oluyor" başlığını kullanan gazete, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Yıldırım'ın yeni anayasa ve başkanlık sistemi konusunda aynı fikre sahip oldukları vurgulandı.

        BBC

        Bir diğer İngiliz yayın kuruluşu BBC de haberi " Erdoğan en çok güvendiği ismi aday seçti" şeklinde verdi. BBC, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisiyle daha uyumlu ve bağlı olacak bir başbakan adayı belirlediğinin altını çizdi.

        WSJ

        ABD'nin önde gelen finans ve haber gazetesi The Wall Street Journal'ın(WSJ) konuyla ilgili haberin, AK Parti'nin genel başkan ve başbakan adayı olan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a uyumlu bir isim olduğu vurgulandı.

        WASHİNGTON POST

        ABD'nin önde gelen basın kuruluşu Washington Post da haberi flaş olarak geçti. Washington Post AK Parti'de Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın parti genel başkanı ve başbakan adayı olarak gösterdiğini okuycularına duyurdu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ