Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika Hillary Clinton bağış yarışını önde götürüyor

        ABD’de yaklaşan başkanlık seçimlerinin öne çıkan aday adayı Demokrat Hillary Clinton, bağış yarışını da açık ara önde götürüyor.

        Kasım ayında yapılacak seçimlere 6 aydan daha az sürenin kalmasıyla sayısı üçe düşen aday adayları arasındaki kıyasıya rekabet siyasi bağışlara da yansıyor.

        AA muhabirinin, ABD Federal Seçim Komisyonu'ndan (FEC) derlediği son bağış rakamlarına göre, Demokratların aday adayı eski Dışişleri Bakanı Clinton 256,5 milyon dolarla birinciliğini koruyor.

        Başkanlık için ikinci kez yarışan Clinton’a en büyük mali desteğin ülkedeki finans kuruluşlarından gelmesi dikkati çekiyor.

        Washington merkezli bağımsız sivil toplum kuruluşu Center for Responsive Politics'in verileri, Wall Street'in Clinton'a toplamda 23,5 milyon dolara yakın bağışta bulunduğunu ortaya koyuyor.

        Listenin ikinci sırasında ise Clinton'u Wall Street'e olan yakınlığı nedeniyle yaylım ateşine tutan Bernie Sanders yer alıyor.

        Cumhuriyetçi Parti’nin tek aday adayı emlak milyarderi Donald Trump ise sadece 51,1 milyon dolarlık bağışla son sırada yer alıyor.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ