Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika ABD'li gazeteci Robert F. Worth PKK'lı teröristlerin içine girdi

        ABD'de yayımlanan New York Times gazetesinin muhabiri Robert F. Worth, PKK'lı teröristlerle görüşerek Cizre ve Nusaybin'deki izlenimlerini yazdı. Bölgede kurulan barikatlardan halkın da rahatsız olduğunu aktaran ABD'li muhabir, Kobani'deki çatışmalara katılan PKK'lı keskin nişancının itirafına da yer verdi.

        Worth'un, "Türkiye'nin gizli savaşındaki barikatların ardında" başlığıyla kaleme aldığı izlenim New York Times'ın pazar ekinde yayımlandı.

        Mart ayı başında bölgeye giden Worth, yüz yüze görüştüğü sivillerin, daha önce konuştuğu PKK'lıların söylediklerinden farklı tespitlerde bulunduklarını aktardı.

        Worth şöyle yazdı:

        "Konuştuğum PKK'lılar bana, sömürgeleştirilmiş ve malına mülküne el konmuş insanların sesi olduklarını iddia ettiler. Ama dokuz aydır süren çatışmaların ardından orta sınıf Kürtler bana PKK'nın devletle çatışma kararının delilik olduğunu söyledi. Hatta Cizre ve PKK'nın en çok destek bulduğu diğer bölgelerde bile birçok insan isyancıları suçladıklarını sessizce kabul ediyor."

        Worth, Cizre'de yaşayan ve harabeye dönen evini göstererek konuşan 42 yaşındaki bir tüp satıcısının şu sözlerini aktardı:

        "Biz bunu istemedik. Gençler barikatlar kurmaya başlayıp, hendekler kazdıklarında onları uyardık. 'Tehlikeli işler yapıyorsunuz. Biz siviliz' dedik. 'Biz sizi koruyoruz' diye yanıt verdiler. Sonucu görüyorsunuz".

        KESKİN NİŞANCIDAN İTİRAF

        Daha önce Kobani'de çatışan Silvan doğumlu bir PKK'lı keskin nişancı ile de görüşen ABD'li muhabir, PKK'nın barikat kurarak yürüttüğü silahlı mücadeleyi eleştiren 24 yaşındaki kadının şu sözlerine yer verdi:

        "Biz Kobani'de savaşırken, bir sonuç alacağımızı biliyorduk. Ama burada savaşırken, bir sonucu olmadığını görüyorlar. Hiçbir sonuç getirmeyen bir dava uğruna ölmek istemiyorum. Tüm dünya Kobani'de ne yaptığımızı biliyordu. Verdiğimiz savaşın bir anlamı vardı. Burada bir anlam göremiyorum."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ