Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya DAEŞ Azez’e yaklaştı Afrin’e göç başladı

        Terör örgütü DAEŞ’in saldırıları sonucu binlerce kişinin Suriye’nin Halep kentine bağlı Azez’den terör örgütü PKK’nın uzantısı olan YPG kontrolündeki Afrin’e göç ettiği belirtildi. DAEŞ’in son olarak Azez’in doğusunda bulunan 12 köy ve kampı ele geçirmesinden sonra bu bölgede yaşayanların Afrin’e doğru göç dalgası oluşturduğu ifade edildi.

        Afrin’e süren göçü doğrulayan yerel kaynaklar, son 3 gün içerisinde Azez’den Afrin’e 6 bin 200 kişinin geldiğini söyledi. DAEŞ’in Azez’e 5 kilometre kadar yaklaştığı belirtilirken, Azez’den Afrin’e gelenlerin kimlik kontrolünden geçirildikten sonra kente alındığı kaydedildi.

        RAKKA OPERASYONU

        Suriye’de DAEŞ’in başkent ilan edip merkez olarak kullandığı Rakka kentini geri almak için 24 Mayıs’ta başlatılan büyük Rakka operasyonu ise sürüyor. İçerisinde PYD’nin silahlı kanadı YPG’nin de bulunduğu Demokratik Suriye Güçleri (DSG) öncülüğündeki operasyon kapsamında şimdiye kadar Rakka’nın kuzeyinde bulunan 16 köyün DAEŞ’den alındığı belirtildi.

        Koalisyon uçaklarının havadan desteklediği operasyonda 15 kilometre ilerleme sağlanırken, DAEŞ’in operasyonları durdurmak için şimdiye kadar 4 kez intihar saldırıları gerçekleştirdiği öne sürüldü.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ