Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya İdlib'e Rus saldırısı: 23 ölü, 35 yaralı

        İdlib'deki Sivil Savunma yetkililerinden Abdurrezak Cubeyro, yaptığı açıklamada, Rus ordusuna ait savaş uçaklarının, ülkenin kuzeybatısındaki muhaliflerin denetiminde bulunan İdlib'de El-Vatani ve İbn Sina hastanelerinin yanı sıra Erar Camisi ve Kusur ile Suvre semtlerini de bombaladığını belirtti.

        Rusların kentte düzenlediği 17 hava saldırısında aralarında kadın ve çocukların da yer aldığı 23 kişinin yaşamını yitirdiğini, 35 kişinin de yaralandığını kaydeden Cubeyro, sivil savunma ekiplerinin olayda yıkılan evlerin enkazında ölü ve yaralılara ulaşmaya çalıştığını söyledi.

        Rusların kentte düzenlediği saldırılarda El-Vatani ve İbn Sina hastanelerinin büyük hasara uğradığı ve söz konusu hastanelerin artık hizmet vermez hale geldiğini vurgulayan Cubeyro, Rusların saldırılarılarında yaralananların kentteki sahra hastanelerinde tedavi altına alındığını aktardı.

        Dinledikleri telsizlerden saldırıların Rus uçaklarınca gerçekleştirildiğini anladıklarının altını çizen Cubeyro, ölü sayısının yükselmesinden endişe edildiğini kaydetti.

        Rus ve rejime ait savaş uçakları, 30 Ekim 2015'ten bu yana İdlib vilayetinde yönetim karşıtlarının kontrolündeki bölgelere yönelik saldırılar düzenliyor. Ruslar ılımlı muhaliflerin kontrolündeki kentte özellikle sivil yerleşim yerlerini bombalıyor.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ