Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Rıza Sarraf (Reza Zarrab)'ın avukatına gizlilik uyarısı

        Rıza Sarraf (Reza Zarrab)'ın yargılandığı New York Güney Bölge Mahkemesi Hakimi Richard Berman, Zarrab'ın avukatı Benjamin Brafman'a mahkeme belgelerini kimseyle paylaşmaması uyarısında bulundu.

        Yargıç Berman, bugün yayınladığı bir bildiride, Zarrab'ın avukatı Benjamin Brafman'ın bilgi ve belgeleri başka kimseyle paylaşmaması için 'gizlilik kararı' aldığını duyurdu.

        Zarrab'ı ilgilendiren bütün bilgi ve belgelerin üçüncü kişilerle paylaşılmaması için gizlilik kararı veren Berman, avukatın savcılıktan alacağı belgeleri yalnızca kendi savunma ekibine verebileceğini söyledi. Dava boyunca, savcılık ofisi, Zarrab'ın nelerle suçlandığını belgelerle Brahman'a bildirecek. Ancak davanın yargıcı, bu belgelerin yabancı şahıslarla ve ABD dışında bir yere göndermemesi için gizlilik kararı aldı.

        Kamuoyuna duyurulan bilgilerin basınla paylaşılabileceğini de belirten Berman, avukatın bu konuda dikkatli davranmasını istedi. Yargıç, davanın sonuca bağlanmasından sonra avukatın bütün belgeleri savcılığa geri vermesi gerektiğini de belirtti. Avukat Brafman da, mahkeme yargıcına verdiği yanıtta gizlilik kararına uyacaklarını açıkladı.

        Zarrab hakkındaki iddianameyi hazırlayan New York Güney Bölgesi Başsavcılığı'nın, önümüzdeki günlerde daha fazla bilgi paylaşımında bulunması, özellikle Zarrab'ın suçlandığı konularda ortaya daha fazla kanıt koyması bekleniyor.

        KEFALET DURUŞMASI BUGÜN YAPILACAK

        ABD'ye giriş yapmak isterken, 19 Mart'ta Miami Havalimanı'nda gözaltına alındıktan sonra, kara para aklama, dolandırıcılık ve İran'a uygulanan yaptırımları delme suçlamaları ile çıkarıldığı mahkemede tutuklanan Reza Zarrab'ın, kefaletle serbest bırakılma duruşması bugün New York'ta yapılacak.

        New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesi, duruşmaya yine ayaklarından zincirli olarak getirilmesi beklenen Zarrab'ın, kefaletle serbest bırakılma talebini görüşecek. Yerel saatle sabah10.00'da (TSİ 17.00) gerçekleşecek duruşma, Reza Zarrab'ın, önümüzdeki yıllarda hayatının akış yönünü belirleyecek. Zarrab'ın avukatı Benjamin Brafman, Zarrab'ın şiddet olaylarına karışmadığı, toplum için herhangi bir tehdit oluşturmadığı gerekçesiyle, 24 saat boyunca özel güvenlik görevlileri gözetiminde ev hapsinde tutulmasını istiyor. Mahkemeye sunulan kefalet talebi dilekçesinde, Zarrab'ın ev hapsi boyunca dış dünya ile bağlantı kuramaması için, cep telefonu ve bilgisayar kullanımının da engelleneceği, kendisini ziyaret etmeye gelen kişilerin de cep telefonları ve bilgisayarlarının güvenlik görevlilerince teslim alınacağı belirtiliyor. Ayrıca Zarrab'ın ayak bileğine takılacak bir bilezik ile GPS aracılığıyla ne zaman nerede olacağının izlenebileceği belirtiliyor.

        Zarrab hakkındaki iddianameyi hazırlayan New York Güney Bölge Başsavcısı Preet Bharara ise Zarrab'ın Türkiye başta olmak üzere birçok ülkenin en üst düzey yöneticileri ile bağlantısı olduğunu ve ev hapsine çıkması halinde bir daha mahkemeye gelmeyeceğini belirterek, kefaletle serbest bırakılma isteğine karşı çıkıyor. Bharara tarafından hazırlanan iddianamede, Zarrab hakkında toplam 75 yıl hapis cezası isteniyor.

        33 yaşındaki Zarrab, New York'un Manhattan bölgesindeki Metropolitan Cezaevi'nde tutuklu bulunuyor.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ