Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Fransa'da grev dalgaları büyüyor

        GAZETE HABERTÜRK

        Fransa'da demiryolları, metro ve havayollarında başlayan grevler nedeniyle ülkede ulaşım felç oldu. Enerji sektöründeki grevlerse geniş çaplı elektrik kesintilerine yol açtı. Başkent Paris’i bir de sel vurdu. Başbakan ise “Kaos yok” diyor.

        Gelecek hafta Türk Milli Takımı’nın da katıldığı Avrupa Futbol Şampiyonası’na ev sahipliği yapmaya hazırlanan Fransa, grevler ve sele teslim oldu.

        Demiryolu ve havayolları çalışanlarının süresiz greve gittiği, enerji sorununun had safhaya vardığı, başta başkent Paris olmak üzere ülkenin büyük kentlerinin sele teslim olduğu ülkede şampiyonanın geleceği konuşulmaya başlandı.

        TOPLU TAŞIMA TOPLU GREVDE

        Fransa Ulusal Demiryolları’nın (SNCF), salı gecesinden itibaren çıktığı “süresiz grev” nedeniyle, şehirlerarası ulaşımda ve bazı banliyö seferlerinde yüzde 50 aksama yaşanıyor.

        Grevden ayrıca, İsviçre, Almanya, İtalya ve İspanya seferi yapan trenler de etkileniyor. Fransa Ulusal Pilot Sendikası da çarşamba akşamından itibaren 3 günlük greve başlandığını duyurdu.

        Grev yüzünden dün Air France’ın çok sayıda uçuşu iptal oldu. Paris ve çevresindeki toplu taşımadan sorumlu RATP’de de, önceki gün süresiz grevler başladı.

        SELE KARŞI DERME ÇATMA BARIKAT

        Fransa’da hafta sonundan beri devam eden şiddetli yağış nedeniyle ülkede 19 bölgede turuncu alarma geçildiği ve su baskını riskinin devam ettiğinin duyurulmasının ardından Paris’teki Seine Nehri’nde taşkınlar yaşandı. Paris’te sele kapılan 88 yaşındaki bir kadın yaşamını yitirdi.

        Meteoroloji yetkilileri, nehrin 4 saatlik yağış sonrası 40 santimetre yükseldiğini duyurdu. Uzmanlar, nehrin yükselmeye devam edebileceği uyarısında bulundu.

        Başkent Paris’te Seine Nehri kenarındaki konut ve işyerlerinin sahipleri suların yükselmesine derme çatma barikatlar kurarak önlem almaya çalışıyor.

        125 BIN KONUT ELEKTRIKSIZ

        Fransa’nın en büyük işçi sendikaları konfederasyonu CGT’nin de önceki gün ülkede bulunan 19 nükleer santral ve enerji sektöründe grev kararı alması, elektrik sıkıntısına yol açtı.

        Rüzgâr santralları çalışanları da greve katılınca, Fransa Elektrik Dağıtım Ağı (RTE), ülkenin batısındaki Saint-Nazaire, Donges ve Guerande bölgelerinde 125 bin konuta elektrik verilemediğini duyurdu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ