Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya ABD Başkanı Obama Orlando'ya gitti

        ABD tarihinin en kanlı saldırısı olarak kayıtlara geçen Orlando katliamının ardından, ABD Başkanı Barack Obama dün kurban yakınlarını ve saldırıdan kurtulmayı başaranları ziyaret etti. Başkan Obama, gece kulübünde düzenlenen silahlı saldırıda hayatını kaybedenleri andı. Obama daha sonra yaptığıkonuşmada dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

        ABD Başkanı, bireysel silahlanmaya dikkat çekti ve "harekete geçmezsek daha fazla katliama tanık olmaya devam edeceğizçünkü buna izin vermeyi biz seçmiş olacağız" dedi.

        Obama, daha önce de benzer silahlı saldırı olaylarından sonra kurbanların aileleriyle görüşmüştü.

        Orlando'da çoğunlukla eşcinsellerin gittiği "Pulse" adlı gece kulübüne Omar Mateen adlı 29 yaşındaki ABD vatandaşının düzenlediği silahlı saldırıda 49 kişi hayatını kaybetmiş, 53 kişi yaralanmıştı. Yaralılardan 6'sının durumu ciddiyetini koruyor.

        Olaydan sonra ailesi Afganistan kökenli, kendisi New York doğumlu saldırgan Omar Mateen'in DAEŞ'e bağlılığını ifade ettiği belirtilmiş, ancak Mateen'in kulübe birçok kez gittiği, saldırıyı başka nedenlerle düzenlemiş olabileceği de bildirilmişti. Saldırının nedenine ilişkin FBI soruşturması geniş kapsamlı şekilde devam ediyor.

        REUTERS-AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ