Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya ABD'li 51 diplomat Obama'ya 'Esad'a saldır' çağrısında bulundu

        HABERTURK.COM

        ABD Dışişleri Bakanlığı'nda 50'den fazla diplomat, Amerika'nın Suriye politikasını eleştiren bir bildiri imzalayarak, ateşkesi sürekli olarak ihlal eden Beşar Esad hükümetine yönelik saldırılar yapılması çağrısında bulundu.

        Reuters'ın haberine göre bildiri, Suriye politikası konusunda tavsiye veren 51 üst ve orta düzey dışişleri bakanlığı yetkilisi tarafından imzalandı.

        The Wall Street Journal, bildiride bu senenin başlarında yürürlüğe konan ve 'neredeyse' çökmek üzere olan ateşkesin ışığında Suriye hükümetine yönelik askeri saldırılar düzenlenmesi çağrısında bulunuldu.

        Reuters, Esad hükümetine yönelik askeri saldırılar düzenlenmesinin, Suriye iç savaşına direkt olarak müdahale etme karşıtı olan Obama politikasında büyük bir değişiklik olacağını bildirdi.

        Bildiriyi okuyan ancak imzalamayan ABD'li bir yetkili ise Beyaz Saray'ın Suriye'deki çatışmaya askeri bir müdahale bulunma konusuna karşıt olduğunu dile getirdi; bildirinin, Obama'nın politikasında değişiklik yaptırma ihtimalinin ise muhtemel olmadığını söyledi.

        Öte yandan muhaliflerin bu tarzda bir bildiri imzalamasının az görülen bir durum olmadığı, ancak bu bildirideki imza sayısının oldukça fazla olduğu kaydedildi.

        ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, konuyu 'çok önemli bir bildiri' olarak değerlendirerek, ülkeye döndüğünde bunu tartışacağını söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ