Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika Donald Trump, Yahudi bağışçıların desteğini kaybediyor

        ABD'de Cumhuriyetçi Parti'nin muhtemel başkan adayı iş adamı Donald Trump'ın, sert ve keskin söylemleri nedeniyle Cumhuriyetçi Yahudi bağışçıların desteğini kaybetmeye başladığı belirtiliyor.

        Amerikan Yahudilerinin önemli yayın organlarından Forward gazetesinde yayımlanan makalede Trump'ın, özellikle göçmenler ve azınlıklarla ilgili sert söylemlerinin Yahudi bağışçılar arasında rahatsızlık meydana getirdiği ve zengin Cumhuriyetçi Yahudilerin Trump'ı desteklemekte tereddüt edikleri iddia edildi.

        Nathan Guttman'ın kaleme aldığı makalede, Trump'a 100 milyon dolar destek vereceğini açıklayan Sheldon Adelson ve birkaç bağışçı dışında ünlü iş adamına destek veren Yahudi bağışçı olmadığı vurgulandı.

        Kampanyasını uzun süre kendi parasıyla götüren Trump'ın, Cumhuriyetçi Parti'nin muhtemel başkan adayı olmasıyla başkanlık seçimleri için yeni bir aşamaya geçtiği ve artık büyük bağışlara ihtiyacının olduğu kaydedilen makalede, her seçim döneminde milyon dolarlık bağışlar yapan Yahudi iş adamlarının bağışlarının önemine işaret edildi.

        ABD'deki büyük Yahudi bağışçılarının bu seçimlerde daha ziyade Demokratlara destek verdiği, ancak Cumhuriyetçi Yahudi bağışçıların partide çok etkin oldukları ve Trump'ın bu bağışlara ihtiyaç duyabileceği belirtiliyor.

        Örneğin bugüne kadarki seçimlerde Cumhuriyetçi adaylara yaklaşık 17 milyon dolar bağış yapan New York'lu hedge fon yöneticisi Paul Singer, Trump'a hiç destek vermeyeceğini açıkladı. Bruce Kovner ve Seth Klarman gibi başka Cumhuriyetçi Yahudi iş adamlarının da bu seçimlerde Trump'a hiç çek yazmadığı ifade ediliyor.

        Ön seçim sürecinde rakiplerini ekarte eden Trump'ın, Cumhuriyetçi Parti'nin kesin başkan adayı olabilmesi için partisinin temmuz ayında yapılacak kurultayında yeterli delege desteğini alması gerekiyor.

        Cumhuriyetçi Parti kurultayı, 18-21 Temmuz tarihlerinde Cleveland şehrinde yapılacak.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ