Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Uruguaylı polis, telefonda Türkçe konuştuğu için saldırdı

        Uzay KESMEN/GAZETE HABERTÜRK

        İstanbul’da yaşayan 28 yaşındaki eski ragbi oyuncusu İsmail Sander Dertop ve 30 yaşındaki müzisyen kız arkadaşı Derya Gülhan, geçen yıl Uruguay’a yerleşti. Maldonado şehrinde yaşayan çiftin Uruguay macerası, inanılmaz bir skandal nedeniyle neredeyse yarıda kalı- yordu. Dertop, internet başvurusu için ‘Antel’ adlı telekom şirketine gitti. İddiaya göre; kız arkadaşı Gülhan’la telefonda Türkçe konuşan genç, çevredekilerin bakışlarından şüphelendi. Ardından da telefonuyla video çekmeye başladı. Bu sırada şirketin güvenlik görevlileri ve polis, “Terörist misin?” diyerek Dertop’u darp etti. Baygınlık geçiren ve burnu kırılan genç, götürüldüğü karakoldan serbest bırakıldı.

        Olayın ardından İstanbul’a dönmek üzere havalimanına giden çift, Türkiye’nin Buenos Aires Büyü- kelçiliği’nin çağrısıyla Maldonado’daki evlerine geri döndü.

        Olayı HABERTÜRK’e anlatan Derya Gülhan, 1 saat darp edilen erkek arkadaşının çantasından sadece internet başvuru kâğıdı ve kontrat çıkınca serbest bırakıldığını söyledi: “Sander’i insan hakları ofisinden 2 kişi hastaneye götürmüş. Geldiğinde burnu kırık, bacakları yara içindeydi. Irkçı ve ayrımcı söylemlere maruz kaldık. Türk olduğumuz için insanlar dalga geçiyor. Avukatımızın konuştuğu polis, hiçbir şey yaşanmadığını iddia etmiş. Savcılığa başvurduk, bugün Sander’in adli tıptan rapor alması gerekiyordu. Ama gece birileri su borularımızı bıçakta parçaladığı için korkudan havalimanına gittik. Uruguay’dan ayrılmak istiyoruz.”

        ÖZÜR DİLEDİLER

        Hukukmücadelesi başlatacaklarını söyleyen Derya Gülhan, “Haklılığımız anlaşıldıkça Uruguaylı yetkililer arayıp özür diledi. Hükümet ve Türkiye’nin Buenos Aires Büyü- kelçiliği, ‘can güvenliğimizi sağlama’ sözü verdi. En kısa zamanda dava sürecine başlayacağız” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ