Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Boris Johnson'ın Türk kuzeni Kuneralp: Samimi değil

        HABERTURK.COM

        Londra'nın eski belediye başkanı Boris Johnson'ın Türk kuzeni Sinan Kuneralp, İngiltere'de yapılacak referandumla ilgili The Mail'e açıklamalarda bulundu.

        Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılmayı destekleyen Johnson'ı kınayan Kuneralp, kuzeninin Brexit kampanyası kapsamında 'Türkiye'nin AB'ye üye olmak üzere olduğunu ve 'katilleri ve teröristleri' İngiltere'ye getireceğini' iddia etmesinieleştirdi.

        Kuneralp, Johnson'ın kendi Türk kökenine yaklaşımının 'pek dürüst olmadığını' ifade etti.

        İngiltere'nin AB'de kalmasını destekleyen Kuneralp, Johnson'ı ülkeyi yönetirken hayal etmekte de zorlandığını söyledi: "Onunla çok gurur duyardım, ama onu ciddiye alamam."

        Osmanlı İmparatorluğu'nda siyasetçi ve gazetecilik yapmış olan Ali Kemal, Boris Johnson ile Sinan Kuneralp'in dedesi.

        ESKİDEN 'TÜRK KARTINI' OYNAMIŞTI

        Kuneralp, eskiden Johnson'ın Türkiye'nin AB'ye üyeliğinin çok güçlü bir destekçisi olduğunu anlattı. Kuneralp, "Belediye başkanlığı için seçim kampanyası yaptığı dönemde Türklerin oylarını topluyordu. Londra'da binlerce Türk var ve Johnson da Türk kartını oynuyordu. Eminim Londra'daki bütün Türkler ona oy verdi" diye konuştu.

        Johnson'ın "77 milyon Türk'ün ve Türk kökenlinin buraya hiçbir kontrolden geçmeden geleceği bir durumu hayal bile edemiyorum" sözlerine de tepki gösteren Kuneralp, "77 milyon Türk İngiltere'ye mi gelmek istiyor? Hayır, gelmeyecekler. Orada işleri var. Orayı seviyorlar" dedi.

        Öte yandan kardeşi Selim'in, Boris'in babası Stanley Johnson ile öğle yemeğinde bir araya gelerek, eski belediye başkanının 'tonunu biraz düşürmesi'ni tavsiye edeceğini söyledi.

        Ayrıca Johnson ve Adalet Bakanı Michael Gove geçtiğimiz günlerde Başbakan David Cameron'a yazdıkları bir mektupta, Türkiye'nin AB'ye üye olmayacağının garantisini vermesini istemişlerdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ