Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Ürdün'deki terör saldırısının ardından Suriye sınırı 'kapalı askeri bölge' ilan edildi

        Ürdün, meydana gelen terör saldırısında 6 askerinin öldürülmesinin ardından Suriye ile olan sınırını "kapalı askeri bölge" olarak ilan etti.

        Ürdün ordusu, Suriye sınırındaki Rakban bölgesinde nöbet bekleyen askerlere yönelik bombalı araç saldırısı sonrası farklı uygulamaları hayata geçiriyor.

        Suriyeli mültecilerin kaldığı kampa yakın yerdeki aracın infilak ettirilmesi sonrasında 6 askerin ölmesi üzerine, Suriye sınırının ve kuzey bölgelerinin kapalı askeri bölge olarak ilan edildiğini bildirildi.

        Ürdün Kralı Abdullah saldırı sonrası yaptığı açıklamada, ülkesinin güvenliğini sarsmaya çalışanları "demir yumrukla" karşılık vereceklerini söyledi.

        Ürdün hükümeti ise alınacak tedbirler listesinde Suriye kuzey ve kuzeydoğu bölgelerinin kapatılarak askeri bölge ilan edildiğini açıkladı. Ürdün Hükümet Sözcüsü Muhammed Momani, mültecilere yardım ulaştıran askerleri yönelik saldırı sonrasında, Rakban bölgesinin kapalı askeri bölge ilan edildiğini belirterek, yeni mülteci kamplarının kurulması ve var olan kampların genişletilmesine izin verilmeyeceğini aktardı.

        Ürdün'ün Rakban bölgesinde Salı günü gerçekleştirilen bombalı araç saldırısında 6 asker ölmüş, 14 kişi de yarlanmıştı.

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ