Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika Dünyanın en korkunç kaydırağı olan ve tamamen camdan yapılan Skyslide Los Angeles'ta açılış yaptı
        1

        ABD'nin Los Angeles eyaletinde bulunan U.S. Banka Kulesi'ne inşa edilmiş bir kaydırak, özellikle yükseklik korkusu olanların tüylerini diken diken ediyor.

        2

        AP'nin haberine göre tam 300 metre yüksekliğe kurulmuş olan 360 derecelik kaydırak, tamamen camdan yapılmış ve kalınlığı ise sadece 3.2 santimetre.

        3

        Kaymaya ilk başlandığında önünüze gelen ufak bir dönemeç, cama çarpmanıza sebep olarak daha da korkutucu bir hal alıyor. Bu dönemeç dışında ise dümdüz aşağı kayıyorsunuz.

        4

        AP muhabiri deneyimini şu sözlerle anlatıyor: "4 bin metre yükseklikte uçaktan atladım, 120 metre uzunluğunda 160 km hızla giden roller coastera bindim ve yükselik beni hiç korkutmazdı; ta ki bu binadaki Skyslide kaydırağına binene kadar."

        5

        Muhabir sözlerine şöyle devam ediyor: "Asla bitmeyecek olan sırada beklerken, diğer insanların çığlıklarına aldırış etmemeye çalıştım."

        6

        13 metre uzunluğundaki kaydırak binen kişileri 70'inci kattan 69'uncu kata indiriyor.

        7

        73 katlı U.S. Banka Kulesi aynı zamanda Mississippi'nin en uzun binası.

        8

        Buna inşa edilen Skyslide'a binmenin ücreti 8 dolar. Gözlem güvertesinde vakit geçirmenin ücreti ise 25 dolar.

        9

        Bir hortuma ve güçlü bir depreme bile dayanıklı olduğu belirtilen Skyslide'ı kaymak sadece 4 saniye sürüyor. Buna rağmen binen kişiler deneyimlerini 'korkutucu' olarak tanımlıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ