Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Gürcistan'da FETÖ'cü öğretmenlerin 'darbe'yi önceden bildiği iddiası

        Gürcistan'da FETÖ terör örgütü ile doğrudan veya dolaylı bağlantısı olan öğretmenlerin Türkiye'deki darbe girişiminden önceden haberdar oldukları iddia edildi.

        Gürcistan'da uzun yıllardır bulunan bazı Türk işadamları tarafından Cihan Haber Ajansı'na yapılan açıklamada, bu ülkede okulların 15 Temmuz'datatil olmasına rağmen FETÖ'cü öğretmenlerden hiçbirinin Türkiye'ye gelmediği belirtildi.

        Eski Sovyet Sosyalist Cumhuriyetleri Birliği (SSCB)'nin dağılmasından sonra FETÖ'cülerin en güçlü oldukları ülkelerin başında gelen Gürcistan'da çalışan onlarca FETÖ'cü öğretmen,daha önceki yıllarda okullar tatil olunca Türkiye'ye geliyordu.

        Gürcistan'daki FETÖ'cülerin sadece kendilerine yakın kişileri aralarına aldıkları bir işadamları derneği de bulunduğunu belirten Türk işadamları, "Gürcistan eğitim sistemi içinde FETÖ'cüler çok güçlü. Kendilerine ait özel okullar yanında devlet okullarında da onlarca FETÖ'cü öğretmen var. Bu öğretmenlerden hiçbirinin Türkiye'ye gelmeyişi, darbe girişimini önceden bildiklerini gösteriyor" diye konuştular.

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ