Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Menbiç'te kara çarşafla kaçmaya çalışan üç IŞİD'li yakalandı

        Suriye'nin kuzeyinde yer alan Menbiç'in IŞİD'ten temizlenmesi için Demokratik Suriye Güçleri tarafından başlatılan operasyonda 52'nci güne girilirken, dün kenti terk etmeleri için 48 saat süre verilen IŞİD'liler ile şiddetli çatışmaların yaşandığı belirtildi.

        Dün IŞİD'lilere kenti terk etmeleri için 48 saat süre veren Demokratik Suriye Güçleri ile örgütarasında, kontrolün ele geçirildiği El-Hezawne mahallesinin batısında bulunan El-Benawi mahallesinde şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

        Suriye'deki Kürt siteleri ve kaynakları bir taraftan çatışmalar yaşanırken, diğer yandan kentte bulunan sivillerin kurtarılması için koridor oluşturulduğu belirtildi.

        Halep'in en büyük ilçesi olan Menbiç ilçe merkezinde DSG ve Menbiç Askeri Meclisi büyük oranda kontrol sağlarken, bugün de aralarında kadın ve çocukların bulunduğu 123 sivil çatışma bölgesinden kurtarıldı.

        Çatışma bölgesinden kurtarılanların arasında kara çarşaf giyen üçIŞİD'li yakalandı. Örgüt militanları sorgularının ardından kara çarşafları çıkartılarak gözaltına alındı.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ