Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa 'Türkiye'ye AB tarafından yaptırım uygulanmasını Juncker engelledi' iddiası

        Bahar BAKIR/GAZETE HABERTÜRK

        AvrupaBirliği (AB) Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker, AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Federica Mogherini ve AB Komiseri Johannes Hahn arasında Türkiye nedeniyle tartışma çıktı. AB Komiseri Hahn, Türkiye’nin darbe girişimiyle yüzleşmesi gerektiğini söyledi ve Suriyeli sığınmacılar için verilecek paranın gönderilmemesi gerektiğini ileri sürdü. Juncker ve Mogherini ise bu yaptırımı “Kabul edilemez” olarak niteleyerek anlaşmaya sadık kalınması gerektiğini savundu.

        JUNCKER REDDETTİ: BU ANLAŞMA İÇİN ÇOK ÇALIŞTIK

        İddiaya göre, Juncker, Mogherini, Hahn’ın yer aldığı bir toplantıda, Türkiye’deki son gelişmeler değerlendirildi ve endişeler dile getirildi. Hahn, sivilleri hedef alan siyasi motifli kalkışmanın sonuçları ile Türkiye’nin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yüzleşmesi gerektiğini savundu.

        Hahn, Türkiye ile mart ayında yürürlüğe giren mülteci anlaşmasında yer alan 3 milyar Euro’nun kalan kısmının verilmemesini önerdi. AB Komisyonu Başkanı Juncker öneriyi şiddetle reddederek bu paranın anlaşmanın bir parçası olduğunu, Suriyeli mülteciler için kullanılacağını, paranın sivil toplum örgütlerine aktarıldığını söyledi.

        Juncker, Türkiye ile AB’nin bu anlaşma için çok uzun bir mesai harcadığını ve bu anlaşmayı terk etmenin kesinlikle doğru olmadığını ifade etti. Juncker’e Mogherini’nin de destek verdiği öğrenildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ