Bahar BAKIR/GAZETE HABERTÜRK
Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker, AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Federica Mogherini ve AB Komiseri Johannes Hahn arasında Türkiye nedeniyle tartışma çıktı. AB Komiseri Hahn, Türkiye’nin darbe girişimiyle yüzleşmesi gerektiğini söyledi ve Suriyeli sığınmacılar için verilecek paranın gönderilmemesi gerektiğini ileri sürdü. Juncker ve Mogherini ise bu yaptırımı “Kabul edilemez” olarak niteleyerek anlaşmaya sadık kalınması gerektiğini savundu.
JUNCKER REDDETTİ: BU ANLAŞMA İÇİN ÇOK ÇALIŞTIK
İddiaya göre, Juncker, Mogherini, Hahn’ın yer aldığı bir toplantıda, Türkiye’deki son gelişmeler değerlendirildi ve endişeler dile getirildi. Hahn, sivilleri hedef alan siyasi motifli kalkışmanın sonuçları ile Türkiye’nin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yüzleşmesi gerektiğini savundu.
Hahn, Türkiye ile mart ayında yürürlüğe giren mülteci anlaşmasında yer alan 3 milyar Euro’nun kalan kısmının verilmemesini önerdi. AB Komisyonu Başkanı Juncker öneriyi şiddetle reddederek bu paranın anlaşmanın bir parçası olduğunu, Suriyeli mülteciler için kullanılacağını, paranın sivil toplum örgütlerine aktarıldığını söyledi.
Juncker, Türkiye ile AB’nin bu anlaşma için çok uzun bir mesai harcadığını ve bu anlaşmayı terk etmenin kesinlikle doğru olmadığını ifade etti. Juncker’e Mogherini’nin de destek verdiği öğrenildi.
Haberturk.com ekibi olarak Türkiye’de ve dünyada yaşanan ve haber değeri taşıyan her türlü gelişmeyi sizlere en hızlı, en objektif ve en doyurucu şekilde ulaştırmak için çalışıyoruz. Yoğun gündem içerisinde sunduğumuz haberlerimizle ve olaylarla ilgili eleştiri, görüş, yorumlarınız bizler için çok önemli. Fakat karşılıklı saygı ve yasalara uygunluk çerçevesinde oluşturduğumuz yorum platformlarında daha sağlıklı bir tartışma ortamını temin etmek amacıyla ortaya koyduğumuz bazı yorum ve moderasyon kurallarımıza dikkatinizi çekmek istiyoruz.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (yorum yapan diğer okurlarımıza yönelik yorumlar da dahil olmak üzere) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık unsurları taşıması durumunda yorum editörlerimiz yorumları onaylamayacaktır ve yorumlar silinecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisinde aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemi içeren yorumlar da yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur. Bu nedenle bu tarz okur yorumları da doğal olarak Haberturk.com yorum sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca Haberturk.com yorum sayfalarında Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu ispat edilemeyecek iddia, itham ve karalama içeren, halkın tamamını veya bir bölümünü kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Yorumlarda markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve herhangi bir şekilde ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmayacak ve silinecektir. Aynı şekilde bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Başka hiçbir siteden alınan linkler Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılamaz.
Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan okura aittir ve Haberturk.com bunlardan sorumlu tutulamaz.
Haberturk.com yorum sayfalarında yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yayınlanan Kullanım Koşulları’nı ve Gizlilik Sözleşmesi’ni peşinen okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Bizlerle ve diğer okurlarımızla yorum kurallarına uygun yorumlarınızı, görüşlerinizi yasalar, saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun şekilde paylaştığınız için teşekkür ederiz.