Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer DAEŞ, Fransa'daki kiliseye saldıranların videosunu yayınladı

        HABERTURK.COM

        Terör örgütü DAEŞ'eyakınlığıyla bilinen Amaq haber ajansı, Fransa'daki bir kilisede bir rahibi boğazını keserek öldüren iki saldırgana ait olduğu söylenen video yayınladı.

        AP'nin haberine göre videoda iki saldırganın yerde oturduğu ve DAEŞ'ebağlılık yemini ettiği görülüyor.

        Görüntülerde solda oturan kişi kendini Abu Jaleel al-Hanafi olarak tanıtırken, ikinci kişinin ise Ibn Omar olduğunu söylüyor.

        Fransız makamları söz konusu kişilerin kimliklerini 19 yaşındaki Adel Kermiche ve Abdel-Malik Nabil Petitjean olarak açıklamıştı.

        İki saldırgan geçtiğimiz Salı günü Saint-Etienne-du-Rouvray şehrindeki bir kiliseye girerek 5 kişiyi rehin almış, 86 yaşındaki Jaques Hamel adlı rahibiise boğazını keserek öldürmüştü.

        Kilisedeki rahibelerden biri kaçmayı başararak olayı polise haber vermiş, yapılan operasyon sonucu iki DAEŞ'likilisenin dışında öldürülmüştü.

        ADINA DOSYA BULUNAN 10 BİN 500 KİŞİ VAR

        Kermiche'in, ailesinin kimlik belgelerini kullanarak geçtiğimiz sene iki kez Suriye'ye gittiği ortaya çıkmıştı.

        Reuters'ın haberine göre polis tarafından kimliği dün belirlenen ikinci saldırgan Abdel Malik Nabil Petitjean'ın (19) da güvenlik güçlerine tanıdık bir kişi olduğu ifade edildi.

        Hem güvenlik servisleri hem polis kaynakları, Petitjean adına 'radikalleştiği'ne dair Haziran ayında özel bir dosya açılmış olduğunu teyit etti.

        Fransa'da bu şekilde adına dosya bulunan 10 bin 500 kişi olduğu kaydedildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ