Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika Oğlu cephede ölen ABD'li Müslüman Trump'a sert çıktı

        GAZETE HABERTÜRK

        ABD’de partilerin uzun aday belirleme süreci, dün Hillary Clinton’ın Demokrat Parti başkan adaylığını kabul etmesiyle sona erdi. 69 yaşındaki Clinton, bir parti tarafından başkanlığa aday gösterilen ilk Amerikalı kadın politikacı olarak tarihe geçti.

        Philadelphia’da düzenenlen Demokrat Parti Kongresi’nin sonunda 70 dakikalık bir konuşma yapan Clinton, başkan seçilirse “ABD’yi bölecek değil birleştirecek politikalar yürüteceğini” anlattı.

        Clinton, aynı partiden başkanlık için rakip olduğu Bernie Sanders’ın taraftarlarına “Sizin davanız benim davamdır” diye sesledi. Clinton, ücretsiz eğitim ve sağlık vaadini yineledi, bireysel silahlanma konusunda ise “Sizden silahlarınızı almayacağım ama eline silah tutuşturulmaması gerekenlerce öldürülmenizi engelleyeceğim” dedi.

        Rakibi Donald Trump’ın başkan olmak için fazla “değişken” olduğunu ileri süren Clinton, “Bir tweet’le kışkırtabildiğiniz bir kişiye nükleer silahlar konusunda güvenemezsiniz” ifadesini kullandı.

        Clinton, Trump’ın kampanyasında sıkça kullandığı “Müslümanlar ABD’ye alınmayacak” sözlerine atıfta bulunarak, “Biz bir dini yasaklamayacağız. Bütün Amerikalılarla ve müttefiklerimizle birlikte olarak terörizmi yeneceğiz” diye konuştu.

        TRUMP’A ANAYASA GÖSTERDİ

        Demokrat Parti Kongresi’nin son gününde en çok ilgi çeken isimlerden biri, Pakistan asıllı Amerikalı Khizr Khan oldu.

        Asker oğlu Humayun’u 2004’te Irak’ta yitiren Khan, “Donald Trump’a kalsa benim oğlum Amerikalı olamayacak, askere yazılamayacaktı. Clinton ise benim oğlumu ‘En iyi Amerikalı’ olarak niteledi” dedi.

        Cebinden ABD Anayasası’nı çıkaran Khan, “Donald Trump, sen hiç ABD Anayasası’nı okudun mu? Okumadıysan benimkini memnuniyetle veririm. Özellikle özgürlükler ve kanun önünde eşitlik maddelerini okumanı tavsiye ederim. Olmadı, şehit mezarlıklarına git. Orada bütün dinlerden, cinsiyetlerden veya etnik kimliklerden askerlerin yattığını göreceksin. Sense hiçbir şey feda etmedin” ifadesini kullandı.

        Khan son olarak, Amerikalı Müslümanlara ve göçmenlere “Seçimi hafife almayın ve bölene değil birleştirene oy verin” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ