Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Asya-Pasifik Kuzey Kore'den füze denemesi

        Kuzey Kore'nin, Sinpo kenti açıklarında bir denizaltıdan füze denemesinde bulunduğu bildirildi. Güney Kore resmi haber ajansı Yonhap'ın yayınladığı habere göre, Güney Kore Ordu Komutanlığından yapılan açıklamada, füzenin Sinpo açıklarında bir denizaltıdan yerel saatle 05.30'da atıldığı belirtildi.

        Açıklamada, 500 kilometre menzile sahip füzenin, Japonya hava savunma bölgesi sınırlarına düştüğü ifade edildi. Füze denemesinin, 22 Ağustos'ta başlayan iki hafta sürecek Güney Kore ve ABD ortak tatbikatına tepki olarak gerçekleştirildiği kaydedildi. Kuzey Kore yetkilileri, her yıl Güney Kore ve ABD ordularına ait birliklerin katılımıyla gerçekleştirilen bu tatbikata tepki göstererek, bunun Kuzey Kore'yi istila girişiminin provası olduğunu ileri sürmüştü.

        BM TARAFINDAN YASAKLANMIŞTI

        Uzmanlar ise Kuzey Kore'nin denizaltı füze denemelerinde başarılı olmasının bölge güvenliği bakımından bir tehdit oluşturacağına dikkati çekti. Kuzey Kore'nin balistik füze teknolojisi geliştirmesi Birleşmiş Milletler (BM) tarafından yasaklanmasına rağmen Kim Jong-un'un devlet başkanlığına geldiği 2011 yılından bu yana Kuzey Kore tarafından 30'dan fazla füze denemesi gerçekleştirildi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ