Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Afgan aileyi festival birleştirdi

        Afgan aile yaklaşık 1 yıl önce göç yolunda kaybettikleri oğullarına İsveç’te tesadüfen kavuştu. Nadir ve Raheles Azizi çifti ve 2 kızına kâbus gibi bir yıl geçirten ayrılık, geçen yıl Türkiye’de yaşandı. Avrupa’ya geçmek için Türkiye’ye gelen aile, insan kaçakçılarının ayarladığı kamyona binmeye çalışırken sıra 14 yaşındaki oğulları Mehdi’ye geldiğinde polisin baskın yapacağından korkan kaçakçılar aniden gaza bastı. Mehdi aracın peşinden koşmasına, baba Nadir Azizi’nin feryatlarına rağmen araç durmadı. Azizi Ailesi karayoluyla İsveç’e ulaşırken, kaçakçılar tarafından başka bir kamyona bindirilen Mehdi, anlaşmada olmamasına rağmen Ege Denizi yoluyla Yunanistan’a geçip zorlu bir yolculuğun ardından kendini bu İskandinav ülkesinde buldu.

        KORUYUCU AİLEYE VERİLDİ

        Mehdi, İsveç’e vardıktan sonra ailesi yanında olmadığı için yetkililer tarafından bir koruyucu ailenin yanına verildi. Mehdi bu ailenin yanında, gerçek ailesinin kendisine sadece 100 kilometre ötede olduğunu bilmeden 1 yıl boyunca yaşadı. Mehdi, koruyucu ailesiyle birlikte Borlenge’de düzenlenen festivale gitti. Babası da hiç tarzı olmamasına rağmen konser kalabalığını merak ettiği için Borlenge’a gitmişti. Kalabalık arasında oğlunu gören Nadir Azizi gözlerine inanamadı ve aile bir araya geldi.

        YENİDEN AYRILABİLİRLER

        Ancak Azizi Ailesi’nin mutluluğu kısa sürebilir. Çünkü Azizi Ailesi’nin mültecilik başvurusu reddedildi. Mehdi ise kurallar gereği 18 yaşına kadar koruyucu ailesinin yanında kalmak zorunda. Azizi Ailesi başvurularının reddini temyiz ediyor ancak İsveç hükümeti Afganları “ekonomik göçmen” olarak kabul ettiği için mülteci olarak kabul edilmeleri şansı çok düşük.

        GAZETE HABERTÜRK

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ