Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ömer Çelik: Türkiye’nin meşru müdafaa hakkıdır

        AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Suriye’nin kuzeyine yönelik “Fırat Kalkanı” operasyonuna Avrupa’nın yaklaşımına ilişkin, “Prensip olarak Türkiye’nin DAEŞ terör örgütüyle mücadelesini şu ana kadar olan tepkileriyle, sağduyuyla karşılıyor. Türkiye’nin DAEŞ’e karşı mücadelesini desteklediklerini söylüyorlar” sözlerini kaydetti.

        Çelik, “Bu bizim egemen bir devlet olarak meşru müdafaa hakkımızdır” diye konuştu. “Suriye’nin bir tarafında DAEŞ, bir tarafında PYD, bir tarafında başka bir terör örgütü küçük özerk bölgeler oluşturduğu zaman daha büyük tehlikelerle karşı karşıya olmamız söz konusu olacak” diyen Çelik, “Suriye kaynaklı krizin giderilmesi ve bölge barışının yeniden tesis edilmesi bakımından, Suriye’nin toprak bütünlüğünün korunması kilit kavramdır” ifadesini kullandı.

        PYD’nin bölge barışına, Avrupa’nın ve Türkiye’nin güvenliğine hiçbir şekilde faydalı olmayacağını da vurgulayan Çelik, şunları söyledi: “Biz sınırımızın öbür tarafında terör örgütü istemiyoruz. Bu DAEŞ de PYD de olsa öyledir. DAEŞ’e karşı ne yapılıyorsa PYD’ye karşı da aynısı yapılır.”

        ANKARA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ