Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Cerablus'un güneyinde tanka roket isabet etti, 1 asker hafif yaralı! AP: Özgür Suriye Ordusu ile YPG arasında çatışma

        Özgür Suriye Ordusu içinde yer alan Nureddin Zengi Tugayı'nın, Cerablus'un güneyindeki Youssef Beik köyünde YPG ile çatışmaya girdiği bildirildi.AP'nin haberine göre grup, iki YPG'li teröristide esir aldığını açıkladı.Grubun Youssef Beik'i de YPG'den aldığı aktarıldı.

        CERABLUS'TA TSK'YA AİT 2 TANKA ROKETLİ SALDIRI

        Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Müşterek Özel Görev Kuvveti ve Koalisyon Hava Kuvvetlerince Suriye'nin Türkiye sınırındakiCerablus bölgesinde terör tehditlerine karşı yürütülen "Fırat Kalkanı" harekatında, terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD üyelerince TSK'ya ait iki tanka roket atıldı. Bir askerin şehit olduğu, üç askerin yaralandığı saldırının ardından terör örgütüne ait hedefler obüs ve top atışlarıyla vuruldu.

        YARALI ASKERLER GAZİANTEP'E GETİRİLDİ

        Halep kentine bağlı Cerablus bölgesinde terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD üyelerince TSK'ya ait iki tanka roket atılması sonucu şehit olan askerin cenazesi ile yaralanan 3 asker, helikopterle Türkiye'ye getirildi. Yaralı askerler, Gaziantep'teki hastanelerde tedavi altına alındı.

        Bu arada şehidin cenazesinin Gaziantep'te düzenlenecek törenin ardından memleketine uğurlanması bekleniyor.

        TANK SALDIRISINDA HAYATINI KAYBEDEN ASKERİN DÜZCE'DEKİ AİLESİNE ACI HABER VERİLDİ

        Suriye'nin Cerablus kentinde 2 tanka yönelik roketli saldırıda şehit olan tank şoförü uzman çavuş Ercan Çelik'in Düzce'nin Akçakoca ilçesinde yaşayan baba ocağına ateş düştü.

        1 yıllık evli olan şehit uzman çavuş Çelik'in Düzce'nin Akçakoca ilçesinde yaşayan baba Muhammet ve anne Şehnaz Çelik'e acı haber Yüzbaşı Özgür Üngüt tarafından verildi.

        Ağıtların yükseldiği baba ocağında sağlık ekipleri hazır bekletilirken, şehit askerin naşının yarın baba ocağı Akçakoca'da toprağa verileceği öğrenildi.

        Muhammet ve Şehnaz çiftinin iki erkek çocuğundan en küçüğü olan şehit Uzman Çavuş Ercan Çelik'in sağlık memuru olan eşinin ise hamile olduğu öğrenildi.

        Terör örgütü YPG üyelerinin roketli saldırısı sonucu şehit olan 28 yaşındaki uzman çavuş Ercan Çelik.
        Terör örgütü YPG üyelerinin roketli saldırısı sonucu şehit olan 28 yaşındaki uzman çavuş Ercan Çelik.

        CERABLUS'TA TERÖR ÖRGÜTLERİNCE KULLANILAN CEPHANELİK VE KOMUTA YERİ OLAN BARAKA VE MEVZİ İMHA EDİLDİ

        Suriye'nin Türkiye sınırındaki Cerablus bölgesinde terör tehditlerine karşı yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında, terör örgütlerince cephanelik ve komuta yeri olarak kullanılan baraka ile mevzi imha edildi.

        Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, Türk Silahlı Kuvvetleri Müşterek Özel Görev Kuvveti ve Koalisyon Hava Kuvvetlerince yürütülen harekat çerçevesinde, sabah saatlerinde Cerablus'un güneyinde terör örgütleri tarafından cephanelik ve komuta yeri olarak kullanılan bir baraka ve mevzi kullanılamaz hale getirildi.

        Havadan yapılan keşif faaliyetinde, imha edilen barakada art arda ilave patlamaların meydana geldiği tespit edildi.

        HABERTURK.COM / AA /İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ