Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Fransa Cumhurbaşkanı'ndan 'Cerablus' açıklaması

        Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, her ne kadar Türkiye'nin Fırat Kalkanı operasyonunu anladığını söylese de batı ülkelerinin, Türkiye'nin bugüne kadarki kaygılarını ve operasyonun AB sınırlarını koruma özelliğini tam olarak anlamadığını bir kez daha gözlerönüne serdi.

        Hollande, Türkiye'nin Fırat Kalkanı operasyonuyla ilgili açıklamada bulundu.

        Hollande, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine yönelik askeri operasyonunun, çatışmayı arttırma riskinin bulunduğunu söyledi.

        Fransız büyükelçilerle yaptığı yıllık toplantıda konuşan Hollande, Türkiye'nin neden Suriye'ye kendi ordusunu yolladığını anladığını ileri sürdü.

        Hollande, "Bugün Türkiye kendini DAEŞ'e karşı korumak için Suriye topraklarına ordusunu yollamayı seçti ki bu, ülkeye yapılan saldırılardan sonra tamamen anlaşılabilir; ve sınırlarını kontrol etmek için ki bu da anlaşılabilir. Ancak aynı zamanda koalisyonun desteğiyle DAEŞ'e karşı savaşan Kürtleri hedef alıyor" ifadelerini kullandı.

        Hollande, Fırat Kalkanı için 'çelişkili müdahale' değerlendirmesinde bulunarak, operasyonun genel bir alevlenmeye sebep olma riski taşıdığını iddia etti.

        HABERTURK.COM

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ